Kidsproof dagje uit: inspiratie voor leuke uitjes

Ik ben fan van alles van uitgeverij Mo’Media, van al hun boeken word je vrolijk. Het is bijna onmogelijk dat je niet een van hun boeken kent, zoals de 100% stedengidsjes, die heel overzichtelijk alle hippe én culturele dingen van een stad laten zien. Als ouder gaan er echter opeens hele andere dingen belangrijk worden. Ze hebben daarom ook een serie Kidsproof boekjes, met tips voor ouders met kinderen.

Een van de boekjes daarvan is Kidsproof Dagje Uit: vol met uitjes voor als je iets wil doen wat leuk is voor kids én ouders, in plaats van die verschrikkelijke kinderparadijzen 🙂
20130708-134610.jpg
De uitjes staan op onderwerp: aan het water, in het bos, bij de boer, in de stad en als het regent. Daarnaast kun je op de kaart opzoeken wat er in de buurt te doen is. Bij ieder uitje staat voor welke leeftijd het leuk is, beginnend vanaf een jaar of twee, maar vooral veel voor kids vanaf vier jaar. Naast de uitjes staan er ook nog heel veel leuke tip-lijstjes in, zoals “perfecte picknickplekken”, “leuker als het donker is”, “naar het landgoed”, “lekker vies worden” en “de leukste speeltuinen”.
20130707-135419.jpg
Verder staat het boekje vol mooie foto’s en mooie illustraties, wat ik persoonlijk ook niet onbelangrijk vind. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de enorme hoeveelheid leuke uitjes. Ik weet al wat ons volgende uitje wordt: naar Stadslandgoed de Kemphaan in Almere, een bos waar je kunt wandelen, naar een grote speeltuin en waar je gratis naar de aapjes van de Stichting AAP kunt kijken, dat wordt bij ons thuis zeker gewaardeerd. Ondanks dat het minder dan een half uur rijden is had ik daar nooit van gehoord!

Titel: Kidsproof Dagje Uit
Auteurs: Auteur: Stephanie Bakker, Nathalie Paak, Carmen Verheijen
Uitgever: Mo’Media

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids