Voorjaarsvakantie tip: Kinderen voor Kinderen bij Beeld en Geluid

Kinderen voor Kinderen bestaat 40 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Daarom kun je in de voorjaarsvakantie en meivakantie bij Beeld en Geluid genieten van Kinderen voor Kinderen.

Het is voor mij pure nostalgie: meezingen met de klassiekers van Kinderen voor Kinderen. Gelukkig vindt kleine meis dat net zo leuk, dus regelmatig zingen we samen mee. Toen we werden uitgenodigd om naar Beeld en Geluid te komen, sprong ze een gat in de lucht. Want deze voorjaarsvakantie en meivakantie is er voor Kinderen voor Kinderen fans van alles te doen. Een dansworkshop, zangworkshop, sing-a-long, een meet en greet en nog veel meer.

Meivakantie tip: Kinderen voor Kinderen bij Beeld en Geluid

Update 2023: Beeld en Geluid is vernieuwd

Beeld & Geluid in Hilversum heeft sinds februari 2023 een nieuw Mediamuseum. Het gaat over jouw leven in media: toen, nu en straks. Dit museum vertelt het verhaal van de grote invloed die media hebben op ons dagelijks leven.

Die grote invloed wordt zichtbaar in vijf zones die over vijf belangrijke universele menselijke behoeften gaan: Delen, Informeren, Verkopen, Vertellen en Spelen. Tijdens jouw museumreis leer je wat jij met media doet en wat media doen met jou – bewust en onbewust.

Het museum is zeer interactief. Je kunt er je eigen nieuws maken, bent verslaggever van het journaal, kruipt in de huid van een influencer of maakt je eigen game. Ook zit het museum vol audiovisuele fragmenten en vind je er bijzondere objecten.

Naar Beeld en Geluid met kinderen

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum leidt je door de wereld van televisie en radio. Het is het archief van de Nederlandse audiovisuele media. Maar het is ook een heel leuk kindermuseum. Na alle KvK avonturen gingen we dus ook nog even het museum in. Je gaat zelf aan de slag met media, stapt in de schoenen van een maker, ontdekt hoe invloedrijk media zijn en kijkt terug op de Nederlandse mediageschiedenis.

Museum met kinderen - het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum

Veel van die dingen zijn voor kleine meis nog een beetje ingewikkeld. Toch vindt ze het leuk, al die interactieve dingen, met veel kleuren en geluiden. Bovendien is er Media Ukkie Land voor de allerkleinsten, van 4 tot en met 6 jaar. Ook dit is heel interactief. Je ziet jezelf bijvoorbeeld in de rol van prinses of ridder en lost allerlei puzzels op.

Museum met kinderen - Beeld en Geluid met Media UkkieLand

In de voorjaarsvakantie wordt ook dagelijks Efteling Kids Radio opgenomen in de KinderRadioFabriek. Ook kun je hier zelf voor radio-dj spelen. De tijden vind je op de website van Beeld en Geluid.

Beeld en Geluid met de KinderRadioFabriek

Kinderen voor Kinderen bij Beeld en Geluid

Het is inmiddels al 40 jaar traditie: de jaarlijkse live show van Kinderen voor Kinderen. Om dit te vieren staat Beeld en Geluid in de voorjaarsvakantie, tot en met 1 maart, in het teken van Kinderen voor Kinderen. Er zijn speciale workshops, maar ook in de rest van het museum zie je Kinderen voor Kinderen terug. Goed nieuws, in de meivakantie komt Kinderen voor Kinderen weer!

Kinderen voor Kinderen workshops

Er zijn verschillende leuke workshops te doen. In de workshop zang geeft KvK zangcoach Michiel je tips en tricks om zo mooi mogelijk te zingen. Tijdens workshop dans leer je van Kelly danspasjes van Kinderen voor Kinderen hits. Kleine meis vond dit heel tof. Normaal doet ze al die KvK danslessen op YouTube, nu was het live! Ook bij de Sing-A-long mocht je dansen, op het grote podium. Ondertussen zongen de kids allerlei KvK hits samen met presentator Ridder.

Voorjaarsvakantie en meivakantie tip: Kinderen voor Kinderen bij Beeld en Geluid

Een Meet & Greet met echte Kinderen voor Kinderen koorleden, kleine meis kon niet wachten. Toen het eindelijk zo ver was, had ze dan ook heel veel vragen paraat. Wat zijn de favoriete nummers van de Koorleden (de tune, Passapas, Reis mee en Stiekem snoepen) en wat voor kleding dragen ze tijdens de show.

Voorjaarsvakantie tip: Kinderen voor Kinderen bij Beeld en Geluid

Op de openingsdag mochten we meerdere workshops doen. De rest van de vakantie is er iedere dag een andere workshop. Vergeet niet die van tevoren te reserveren, via de website van Beeld en Geluid.

Nog meer Kinderen voor Kinderen

Ook in de rest van het museum zijn tijdens de voorjaarsvakantie en meivakantie allerlei Kinderen voor Kinderen activiteiten. Zo is er het KvK parcours, waar kinderen zingen, dansen, een quiz doen en een nieuw lied voor Kinderen voor Kinderen bedenken.

Voorjaarsvakantie en meivakantie tip: Kinderen voor Kinderen bij Beeld en Geluid

Het podium in de POPstudio staat in de voorjaarsvakantie en meivakantie ook in het teken van Kinderen voor Kinderen. Uitgedost met verkleedkleding en speelmicrofoons dansen en zingen kinderen op de grootste KvK hits. Er is hier ook een leuke fotomuur.

Voorjaarsvakantie en meivakantie tip: Kinderen voor Kinderen bij Beeld en Geluid

Ik maakte een compilatie van een aantal filmpjes van ons bezoek.

Verder kijken naar Kinderen voor Kinderen

Corrien en Cathelijne waren bij de Live Show van dit jaar. Ze laten met filmpjes en foto´s zien hoe tof het was.

de live show van 2019

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids