DIY knuffeltje voor aan de speen zodat die niet uit het bedje kan vallen

In het Engels heet een speen ‘pacifier’. Ik snap wel waarom, wat een life safer voor jonge ouders is dat ding, vooral ’s nachts. Een nadeel is dat een speen uit het bedje kan vallen. Een oplossing daarvoor is een knuffeltje aan de speen, waardoor de speen minder makkelijk tussen de spijlen doorvalt. Je kunt het in de winkel kopen. Maar een DIY knuffeltje voor aan speen maak je ook makkelijk zelf. 

DIY knuffeltje voor aan de speen zodat die niet uit het bedje kan vallen

Snoozebaby heeft bijvoorbeeld een leuke. Het speenknuffeltje heeft ons al zoveel tripjes uit bed bespaard, dat ik graag een tweede als reserve wilde. Ze zijn niet echt goedkoop, dus ik heb het reserve knuffeltje zelf gemaakt. Het is heel eenvoudig, een avondje werk.

Voor het rondje (of een andere leuke vorm): teken met een glas twee cirkeltjes op stof, knip ze uit met ongeveer een centimeter extra ruimte aan de buitenkant, leg de stof met de goede kanten naar elkaar toe, naai het op elkaar. Houdt een opening van een paar centimeter en draai de stof met de goede kant naar buiten. Vul het rondje met knuffelvulling (te koop bij fourniturenzaak).

Voor het lintje: knip een strookje stof van ongeveer 6cm bij 20cm, vouw het dubbel over de lange zijde met de goede kant naar binnen en stik de lange zijde. Als je de lange zijde gestikt hebt, draai dan de goede kant van de stof naar buiten, bijvoorbeeld met behulp van een breinaald. Rijg een stukje stoffen elastiek (ook te koop bij fourniturenzaak) door het stoffen omhulsel. Trek het elastiek zo strak dat de stof wat gaat rimpelen, maak het elastiek maximaal 15 cm. Maak beide kanten van het omhulsel dicht, op een dusdanige manier dat het elastiek vastzit aan het omhulsel. Het koordje is nu klaar. Stop het koordje in de opening van het het rondje, naai het koordje vast en het rondje dicht.

Zorg wel dat je alles goed vast zit, zodat het veilig is. Maak het koordje niet te lang, dat is gevaarlijk voor babies. Voor een kleine baby wordt een knuffeltje sowieso afgeraden en ook voor een wat oudere baby moet je het klein houden, als je twijfelt kan het consultatiebureau je daar meer over vertellen.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids