Kookboekentip voor gezinnen: Wat eten we vandaag?

Het is iedere dag weer een uitdaging: iets koken wat bij ieder gezinslid in de smaak valt en dan ook nog het liefst in weinig tijd. Susan Aretz van culinair blog Smulpaapje maakte daarom een kookboek met super lekkere recepten, gegroepeerd in weekmenu’s per jaargetijde. 4 weekmenu’s voor de lente, 4 voor de zomer, 4 voor de herfst en 4 voor de winter.
Kookboekentip voor gezinnen: Wat eten we vandaag? van Susan Aretz

De ingrediënten staan bij ieder recept, maar ook bij het weekmenu. Wel zo handig als je even snel een boodschappenlijstje voor de hele week wil maken. Bij de recepten staat of ze geschikt zijn om de dag van tevoren klaar te maken, of het budgetrecepten zijn en of ze snel klaar zijn. De recepten bevatten allerlei verschillende ingrediënten, waardoor je kinderen met van alles kennismaken. Door een weekmenu aan te houden krijg je daarnaast ook binnen een week allerlei verschillende voedingsmiddelen binnen en eet je groenten die bij het seizoen horen.
Kookboekentip voor gezinnen: Wat eten we vandaag? van Susan Aretz

Naast de weekmenu’s bevat het boek ook hoofdstukken met ontbijtjes, toetjes, baksels en feestmenu’s, allemaal aan gepast aan kinderen, maar daarom niet minder lekker voor volwassenen. Daarnaast vind je in het boek een handige lijst met de basisvoorraad voor je voorraadkast, koelkast en vriezer én de top 10 keukenfavorieten van de auteur, met heel fijne tips.
Kookboekentip voor gezinnen: Wat eten we vandaag? van Susan Aretz

Wij probeerden vandaag de quiche met asperges en ham, een heel makkelijk recept voor deze zonnige lentedag waarop ik zo min mogelijk tijd in de keuken en zo veel mogelijk tijd in de zon wilde doorbrengen. Tot mijn grote verbazing aten onze peuter en dreumes zonder al te veel protest groene asperges. Ik ga dus snel een volgend recept uitproberen!

Titel: Wat eten we vandaag? 100+ familierecepten voor grote én kleine smulpaapjes
Auteur: Susan Aretz van Smulpaapje
Uitgever: Spectrum
Te koop bij onder andere Bol.com

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids