Koken met kids: cursus babycooking

Toen ik begon met de eerste hapjes voor mijn zoontje, bleek het best ingewikkeld om wat lekkers voor hem te koken. Geen idee wat er mag en wat een baby lekker vindt. Net op dat moment las ik iets over de cursus babycooking van Gees van Asperen, waarvoor ik me meteen opgegeven heb. Afgelopen maandag was de cursus, in dit geval in Amsterdam, maar het kan ook op andere plekken.

Ik kende er niemand, maar was daarin gelukkig niet de enige. Doordat je allemaal in dezelfde fase zit heb je bovendien genoeg om met elkaar over te praten. Bij binnenkomst werden we verwelkomd met een heerlijke rabarber crumble. Vervolgens kregen we allerlei informatie over gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen. Ik dacht dat ik best aardig op de hoogte was, maar kreeg veel eye openers over wat er allemaal kan. En veel tips om het je makkelijker te maken. Lang niet alles hoeft bijvoorbeeld gepureerd te worden: couscous is van nature al klein. Tja, zo simpel kan het natuurlijk ook zijn. Of: geef naast een gepureerd broccoli hapje ook even een stukje broccoli om de kleine aan de structuur van eten te laten wennen. Of: geef je baby zoveel mogelijk in het eerste jaar, want in het eerste jaar accepteert hij makkelijk eten, daarna wordt hij kieskeuriger qua smaak.

Daarna begon het echte werk: koken voor de kids. In tweetallen maakten we gerechtjes, die we vervolgens allemaal geproefd en ik moet zeggen: alles was lekker. Iedereen die wel eens een hap uit een babyvoedingspotje heeft genomen weet dat dat een heel andere ervaring geeft. Erg verrassend hoeveel natuurlijke kruiden je kunt gebruiken om voor je kindje een lekker gerecht te bereiden.

Om thuis ook zo lekker te kunnen koken gingen we met een kookboekje naar huis. Het centrale idee erachter: maak met dezelfde ingrediënten iets voor jezelf en je baby. Scheelt een hoop tijd en zorgt ervoor dat je baby aan alles went. Ik heb er veel zin in om de komende weken deze recepten uit te proberen! Over een half jaar ga ik vast deel 2 van de cursus babycooking doen, die gaat over keuken voor je peuter.

De gerechten kregen we mee in een leuk koeltasje met koelelement en alles in kleine bakjes van Rice, een merk met felle kleuren, die mama en kind mooi vinden, maar daarover vast een andere keer meer.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids