Boekentip voor drukke moeders: Geef jezelf een break, mama!

We zijn allemaal veel te druk. De vorige generatie heeft het voor ons mogelijk gemaakt dat we volwaardige banen hebben, en dat willen we zelf ook, maar hoe we dat dan precies praktisch moeten invullen in die drukke eerste jaren met kinderen, dat moeten we nog uitvinden. Elvan Bayraktaroglu schreef kortgeleden nog een ontzettend grappig stukje op haar blog Fulltime Insane, waarin ze de hysterische hectiek van het “werkendemoederbestaan” beschrijft. Maar ja, hoe lossen we dat op?

Stefanie Hoogland heeft daarover een heel handig boek geschreven: Geef jezelf een break, mama! Het geheim van parttime perfectionisme. Ze beschrijft daarin nuchter wat de problemen zijn en geeft praktische handvatten om die op te lossen. In korte hoofdstukken beschrijft ze een situatie, bespreekt mogelijkheden om de uitdaging te lijf te gaan en vat samen met praktische tips. Het is fijn dat ieder hoofdstuk kort is, dus prima om iedere dag even een hoofdstukje te lezen en tot je door te laten dringen. Als de kids op bed liggen, het leest heel makkelijk weg, dus het is ook ’s avonds nog goed te doen.
20131104-114620.jpg
Het boek bevat een grote hoeveelheid ontwerpen: je zwangerschap en kraamtijd, hoe je je leven vanaf dat moment anders kan inrichten, timemanagement, hoe je omgaat met die eeuwige to do list, het huishouden, je relatie, je vrienden en met jezelf (wil je alle onderwerpen zien, kijk dan hier).

Soms confronterend (help ik moet keuzes maken!), maar heel vaak zo waar, misschien juist omdat je veel dingen eigenlijk wel weet, alhoewel ik ook veel tips tegenkwam die wel degelijk nieuw waren. Fijn om te kunnen profiteren van de ervaring van een werkende moeder die een paar stappen verder is dan jijzelf en inmiddels met die ervaring kan terugkijken. Absoluut een aanrader!

Titel: Geef jezelf een break, mama! Het geheim van parttime perfectionisme
Auteur: Stefanie Hoogland
Uitgever: Uitgeverij Réunion

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids