Met een handige zadelpen van je eigen fiets een mamafiets maken

Moet je per se een mamafiets kopen? Nee hoor je kunt met een handige zadelpen van je eigen fiets een mamafiets maken.

Het leek me zo leuk, fietsen met de kleine. Maar toen het kinderzitje eenmaal op mijn fiets zat bleek het bepaald geen sinecure om op en af te stappen. Eigenlijk vond ik het hartstikke eng. Vertwijfeld vroeg ik ervaren moeders om me heen of ik nou zo’n muts ben of die fiets zo krap. Gelukkig was ik niet de enige en vriendinnen kwamen met de oplossing: een moederfiets. Ik heb echter al een goede fiets en de kosten en het ruimtebeslag van die mamafiets spreken me niet bepaald aan. De fietsenmaker had in eerste instantie ook niet echt een andere oplossing, maar na wat doorzeuren van mijn kant bleken er wel degelijk andere oplossingen.
Met een handige zadelpen van je eigen fiets een mamafiets maken
De uiteindelijke oplossing vind ik geniaal: een zadelpen van Steco, te koop bij Bol.com, waardoor je zadel wat naar achter komt te staan en je dus meer ruimte hebt tussen je zadel en je kind.

Steco heeft nog meer handige oplossingen, die voor mijn fiets niet werken, maar voor jou misschien wel, zoals een stuur waar het kinderzitje in komt te zitten.

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol tips voor drukke moeders. Fijne tips om te relaxen, met en zonder kids. Maar ook mooie en handige spullen voor je werk en onderweg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor ouders en kids.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids