De beste namensites voor babies: het blijft leuk om te zien hoe mensen hun kind noemen


Al lang voordat ik een kind kreeg, zwanger was of er überhaupt over nadacht vond ik het al leuk om de geboorte-advertenties in de krant te bekijken. Zodra ik een zaterdag NRC in handen had, bekeek ik eerst wat voor namen er nu weer tussen zaten. Na een tijdje ontdekte is dat ik steeds meer ouders van deze babies kende en nog weer wat later werd het inspiratie op zoek naar een naam voor ons eigen kind. Toen bleek ook de digitale versie, het online geboorteregister van het NRC, een prachtige inspiratiebron, waar je ook gelijk kunt zien wat een naam betekent.

Natuurlijk hebben we ook de bij iedereen bekende namensite van de Sociale Verzekeringsbank bekeken om te kijken of niet alle leeftijdgenootjes dezelfde naam zouden hebben.
De beste namensites voor babies: het blijft leuk om te zien hoe mensen hun kind noemen
Er is nog een site, die veel minder bekend is: de Voornamenbank van het Meertens Instituut. Op deze site kun je behalve de betekenis van de naam ook de populariteit van de naam opzoeken sinds 1880, dan zie je dus of de naam steeds meer voorkomt of juist bijna uitsterft. Daarnaast kun je de regionale spreiding van de naam zien: of een naam in een specifieke regio veel voorkomt, alleen in de grote steden, of juist op het platteland. Ook handig als je wil inschatten of er geen drie klasgenoten met dezelfde naam zullen zijn. En gewoon heel leuk om te zien! Ook voor het vriendje van je kind is het natuurlijk leuk om even op te zoeken 🙂


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.