De beste namensites voor babies: het blijft leuk om te zien hoe mensen hun kind noemen

Al lang voordat ik een kind kreeg, zwanger was of er überhaupt over nadacht vond ik het al leuk om de geboorte-advertenties in de krant te bekijken. Zodra ik een zaterdag NRC in handen had, bekeek ik eerst wat voor namen er nu weer tussen zaten. Na een tijdje ontdekte is dat ik steeds meer ouders van deze babies kende en nog weer wat later werd het inspiratie op zoek naar een naam voor ons eigen kind. Toen bleek ook de digitale versie, het online geboorteregister van het NRC, een prachtige inspiratiebron, waar je ook gelijk kunt zien wat een naam betekent.

Natuurlijk hebben we ook de bij iedereen bekende namensite van de Sociale Verzekeringsbank bekeken om te kijken of niet alle leeftijdgenootjes dezelfde naam zouden hebben.
De beste namensites voor babies: het blijft leuk om te zien hoe mensen hun kind noemen
Er is nog een site, die veel minder bekend is: de Voornamenbank van het Meertens Instituut. Op deze site kun je behalve de betekenis van de naam ook de populariteit van de naam opzoeken sinds 1880, dan zie je dus of de naam steeds meer voorkomt of juist bijna uitsterft. Daarnaast kun je de regionale spreiding van de naam zien: of een naam in een specifieke regio veel voorkomt, alleen in de grote steden, of juist op het platteland. Ook handig als je wil inschatten of er geen drie klasgenoten met dezelfde naam zullen zijn. En gewoon heel leuk om te zien! Ook voor het vriendje van je kind is het natuurlijk leuk om even op te zoeken 🙂

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids