Onderzoek: ouders slaan door in gezond eten


nieuws over kidsDe afgelopen tijd wordt er veel gediscussieerd over gezonde voeding bij kinderen. Sommigen zweren bijvoorbeeld bij superfoods of proberen E-nummers te vermijden, anderen vinden het juist onzin. Dat gezond eten ook door kan slaan, blijkt uit onderzoek van het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag, waarover het AD schreef.

Sommige ouders willen hun kinderen zo gezond laten eten, dat ze voedingsmiddelen tekort komen. De onderzoekers zeggen dat het niet verstandig is om producten als brood, melk en boter van het kindermenu te schrappen. Dat kun je als volwassene misschien doen, maar voor een peuter, kleuter of puber die tien centimeter per jaar groeit kan het leiden tot voedingstekort, met alle risico’s van dien. Opvallend: het zijn vaak hogeropgeleide ouders die met de beste bedoelingen te gezonde voeding geven. Voor pubers geldt dat ze er vaak zelf voor kiezen en hun ouders niet door hebben hoe weinig voedingsstoffen ze binnenkrijgen.

Is gezond eten dan slecht? Nee natuurlijk niet, matig zijn met suikers, zout en E-nummers kan nooit kwaad, maar zorg wel dat kinderen voldoende binnenkrijgen. Verder lezen kun je in het AD: ‘Geef ze een patatje af en toe, niet alleen superfood’.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

2 Comments
Astrid

het gevaar zit denk ik niet in gezonde voeding. Het gevaar zit in de hypes rondom gezonde voeding. Echte gezonde voeding past zich niet elk kwartaal aan omdat er weer een nieuw dieet op de markt is. Echt gezonde voeding is een belangrijke basis die altijd uit hetzelfde soort voedsel bestaat (niks geen havermout,superfoods of alleen maar water drinken en supplementen nemen)
Erg jammer om te zien dat mensen zo weinig afweten van een gezonde voeding, en maar met alle winden mee waaien
Maar dat maakt mijn opleiding als gewichtsconsulent alleen maar leuker, om inzichten te geven

Leuk met kids

Daar heb je helemaal gelijk in! Ik denk dat alle ouders het beste voor hebben met hun kinderen, maar er is zoveel tegenstrijdige informatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.