Onderzoek: ouders slaan door in gezond eten

nieuws over kidsDe afgelopen tijd wordt er veel gediscussieerd over gezonde voeding bij kinderen. Sommigen zweren bijvoorbeeld bij superfoods of proberen E-nummers te vermijden, anderen vinden het juist onzin. Dat gezond eten ook door kan slaan, blijkt uit onderzoek van het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag, waarover het AD schreef.

Sommige ouders willen hun kinderen zo gezond laten eten, dat ze voedingsmiddelen tekort komen. De onderzoekers zeggen dat het niet verstandig is om producten als brood, melk en boter van het kindermenu te schrappen. Dat kun je als volwassene misschien doen, maar voor een peuter, kleuter of puber die tien centimeter per jaar groeit kan het leiden tot voedingstekort, met alle risico’s van dien. Opvallend: het zijn vaak hogeropgeleide ouders die met de beste bedoelingen te gezonde voeding geven. Voor pubers geldt dat ze er vaak zelf voor kiezen en hun ouders niet door hebben hoe weinig voedingsstoffen ze binnenkrijgen.

Is gezond eten dan slecht? Nee natuurlijk niet, matig zijn met suikers, zout en E-nummers kan nooit kwaad, maar zorg wel dat kinderen voldoende binnenkrijgen. Verder lezen kun je in het AD: ‘Geef ze een patatje af en toe, niet alleen superfood’.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids