Onderzoek wijst uit: kinderen vinden simpel spelen leuker dan dure uitjes

Echt verbazend is het natuurlijk niet, maar wel leuk om te horen: The Telegraph schrijft dat terwijl ouders veel geld uitgeven aan dure uitjes in de zomervakantie, kinderen het eigenlijk het leukste vinden om simpele dingen buiten te doen, zoals een fietstocht of spelen met vriendjes. Het leukste zijn simpele dingen als in het park of de tuin spelen, zandtaarten maken, boomklimmen, eendjes voeren, bessen plukken en bloemen planten, terwijl de computer ’s zomers niet populair is. Niet onbelangrijk: aan deze simpele activiteiten gaat geen saaie lange autoreis vooraf.

En niet verrassend, het onderzoek toont ook aan dat we dat eigenlijk ook wel weten als ouders, omdat het ook de dingen zijn waaraan we zelf de beste jeugdherinneringen bewaren. Hetzelfde geldt voor vakanties: juist de betaalbare vakantie op de camping wordt het meest gewaardeerd en levert later de mooiste herinneringen op. Dat kan ik helemaal beamen, vanuit mijn eigen jeugd, maar ook voor zoonlief, die afgelopen weekend op camping Het Goeie Leven niet veel meer nodig had dan een zandbak en grotere kinderen om naar te kijken en oh ja dat zwembad werd ook erg gewaardeerd…

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids