Pasta per bambini: recept voor pastasaus met heel veel verstopte groenten

Deze rode pastasaus is ideaal voor kids: hij is zoetig door de paprika en zit bomvol groente. Ook fijn: hij is makkelijk voor meer keren te maken.

Ingrediënten: een rode, gele en groene paprika, een bos boswortels, klein teentje knoflook, 500 gr passata di pomodoro (gezeefde tomaten, te koop zonder conserveringsmiddelen en suiker), 125 gram spekjes, 500 gram gehakt, 500 gram pasta, olijfolie, balsamico, rozemarijn takje, kaas voor er overheen, eventueel Cherry tomaatjes erbij. Wij eten hier twee keer van, maar dat hangt natuurlijk af van de grote van je gezin en leeftijd van je kinderen. Ik maak ook vaak de dubbele hoeveelheid, je kunt de saus invriezen.

Pasta per bambini: recept voor pastasaus met heel veel verstopte groenten

Maak de paprika en wortel schoon en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en balsamico, leg er een takje rozemarijn bij. Zet het op 200 graden in de oven, schep af en toe om en wacht tot het gaar is, bij onze oven duurt dat 45 minuten.

Als de oven bijna klaar is, bak dan de spekjes, als het gebakken is bak dan de gesnipperde knoflook en het gehakt mee tot die ook gaar zijn. Doe de sugo saus erbij en laat zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de pasta.

Haal de rozemarijn uit de groenten en maak de groenten met een staafmixer of blender fijn. Voeg dit bij het gehaktmengsel en je saus is klaar. Serveren met pasta en kaas, eventueel met Cherry tomaatjes.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids