Pasta per bambini: recept voor pastasaus met heel veel verstopte groenten


Deze rode pastasaus is ideaal voor kids: hij is zoetig door de paprika en zit bomvol groente. Ook fijn: hij is makkelijk voor meer keren te maken.

Ingrediënten: een rode, gele en groene paprika, een bos boswortels, klein teentje knoflook, 500 gr passata di pomodoro (gezeefde tomaten, te koop zonder conserveringsmiddelen en suiker), 125 gram spekjes, 500 gram gehakt, 500 gram pasta, olijfolie, balsamico, rozemarijn takje, kaas voor er overheen, eventueel Cherry tomaatjes erbij. Wij eten hier twee keer van, maar dat hangt natuurlijk af van de grote van je gezin en leeftijd van je kinderen. Ik maak ook vaak de dubbele hoeveelheid, je kunt de saus invriezen.

Pasta per bambini: recept voor pastasaus met heel veel verstopte groenten

Maak de paprika en wortel schoon en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en balsamico, leg er een takje rozemarijn bij. Zet het op 200 graden in de oven, schep af en toe om en wacht tot het gaar is, bij onze oven duurt dat 45 minuten.

Als de oven bijna klaar is, bak dan de spekjes, als het gebakken is bak dan de gesnipperde knoflook en het gehakt mee tot die ook gaar zijn. Doe de sugo saus erbij en laat zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de pasta.

Haal de rozemarijn uit de groenten en maak de groenten met een staafmixer of blender fijn. Voeg dit bij het gehaktmengsel en je saus is klaar. Serveren met pasta en kaas, eventueel met Cherry tomaatjes.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.