Pyjamafeestje overdag: Puck’s Pyjama Party

Kinderen vragen er al jong om: een pyjamafeestje. Hartstikke leuk als ze wat ouder zijn, maar voor jonge kinderen toch nog wat lastiger. Cindy bedacht de ideale oplossing: een pyjamafeestje overdag. 

Onlangs werd mijn dochter 7 jaar. Naar mijn mening is dat nog even te jong voor een slaapfeestje. Maar op deze manier heb je wel een simpel idee voor een hoop lol. Bovendien is het ideaal met slecht weer. Wij vierden het van 16u tot 19u en dat was precies goed.

Pyjamafeestje overdag: Puck’s Pyjama Party

De uitnodiging voor het pyjamafeestje overdag

Bij de uitnodiging deed ik een leuk slaapmasker, zo is de uitnodiging extra feestelijk. Iedereen mag in pyjama komen en zijn of haar favoriete knuffel meenemen.

Pyjamafeestje overdag: Puck’s Pyjama Party

Aankleding van het feestje

Het is even wat gesleep, maar met 3 matrassen naast elkaar heb je een groot bed, geschikt voor ongeveer 6 tot 8 kids. Het nodigt meteen uit tot springen, salto’s en koprollen. Naast de verjaardag slingers, maakte ik ook een slinger met de pyjama’s van haar kleine broertje (hoe kleiner hoe schattiger). Lekker de gordijnen dicht voor een avondsfeertje en je vergeet al snel dat het dag is.

Pyjamafeestje overdag: Puck’s Pyjama Party lekker slapen op het grote bed

Pyjama playlist

Op de playlist stonden uiteraard Pyjamadag van Kinderen voor Kinderen en Pyjamaparty van K3. Van Pyjamadag is er overigens ook nog een meezingversie.

Activiteiten op het pyjamafeestje

Als activiteit hadden we kussensloop tekenen. Ik kocht kussenslopen en textielstiften. De meiden waren best een tijd bezig met hun droomcreaties. En zo hebben ze meteen iets leuks als herinnering om mee naar huis te nemen. Door na het tekenen met de textielstiften de slopen even te strijken kunnen ze tot 60 graden in de was.

Pyjamafeestje overdag: Puck’s Pyjama Party - kussensloop versieren

Pyjamafeestje overdag: Puck’s Pyjama Party

Om even te chillen en het mezelf makkelijk te maken keken de meisjes lekker een filmpje in bed. Popcorn erbij en het pyjamafeest is compleet. We hadden een grote stapel pannenkoeken en net op het moment dat al die suiker begon te werken, werden de kids opgehaald. Uiteindelijk hebben ze hopelijk heerlijk in hun eigen bedjes geslapen 🙂

Verder lezen

Op Leuk Met Kids vind je naast dit pyjamafeestje voor overdag, nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen. Denk aan cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids