Herfst tips
Het is weer herfst, dus je vindt hier weer leuke herfst tips. Gezellige uitjes voor binnen en buiten, herfst knutsel tips, lekkere recepten, tips tegen griep, nachtjes weg, spelletjes en meer.
Meer resultaten...
Stuur door via:
[Sassy_Social_Share]Door Maud op 16-06-2018
Bij het zien van deze hartige taart waren de kinderen meteen enthousiast: “Hoera taart”. Gelukkig vonden ze de quiche nog steeds lekker toen ze ontdekten dat het geen zoete taart was 😉
Ingrediënten voor 2 volwassen en 2 kinderen
6 plakjes bladerdeeg
2 rode uien in ringen
4 paprika’s in stukjes gesneden (of andere groenten)
Thijm en/of rozemarijn
300 ml melk
6 eieren
Peper, zeezout, kurkuma
100 gram zachte schijfjes geitenkaas OF geraspte kaas
Ook nodig: een bakvorm zonder kieren, dus geen springvorm. Ik gebruikte een siliconen taartvorm met een diameter van 22 centimeter.
Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien, haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de ui tot hij glazig is en voeg daarna de paprika en thijm/rozemarijn toe en bak dit tot de paprika zacht is.
Meng de melk, eieren, peper, zeezout en kurkuma in een schaal.
Vet de bakvorm indien nodig in en bekleed hem met bladerdeeg. Zet de bakvorm op de bakplaat, voordat je hemgaat vullen.
Schep de gebakken groente op het bladerdeeg in de bakvorm. Voeg daarna het eiermengsel toe.
Verspreid de zachte geitenkaas in kleine stukjes over de quiche. Wil je geraspte kaas gebruiken voeg die dan pas na 40 minuten in de oven toe.
Bak de quiche ongeveer 60 minuten op 200 graden. De quiche is klaar als het ei gestold is.
Stuur door via:
[Sassy_Social_Share]
Het is weer herfst, dus je vindt hier weer leuke herfst tips. Gezellige uitjes voor binnen en buiten, herfst knutsel tips, lekkere recepten, tips tegen griep, nachtjes weg, spelletjes en meer.
Het is weer herfst, dus je vindt hier weer leuke herfst tips. Gezellige uitjes voor binnen en buiten, herfst knutsel tips, lekkere recepten, tips tegen griep, nachtjes weg, spelletjes en meer.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan stuur ik je ongeveer twee keer per maand een leuke mail.
Stap 2 – open de email en bevestig je inschrijving (niks ontvangen, bekijk dan je spam folder).
Wil je niet wachten op de volgende nieuwsbrief? Lees dan hier de nieuwste nieuwsbrief.