Recept: snelle appeltaart met sterren

Recept snelle appeltaart met sterren voor kinderen

Dit is een heel makkelijk recept voor een snelle appeltaart. Leuk voor een verjaardag, of gewoon omdat het lekker is. Zonder kaneel, omdat veel kinderen daar niet van houden, maar je kunt het natuurlijk gewoon toevoegen.

Ingrediënten: 5 plakjes bladerdeeg, 1 pot Zonnatura zonnefruit abrikozen of andere abrikozenjam, een flinke hand rozijnen, een ei dooier, 6 appels (5 grote), 50 ml agavesiroop of 100 gram suiker en bakpapier. Ik maakte een suikervrije variant om het een beetje gezond te houden, maar dat hoeft natuurlijk niet.
20131116-192048.jpg
Rol 4 plakken bladerdeeg uit, met een roller of met een schone wijnfles. Leg een vel bakpapier op je bakplaat en bekleedt de bakplaat met bladerdeeg. Schil de appels, snijd ze in plakjes en meng de agavesiroop er doorheen. Smeer de abrikozenjam op de bladerdeeg, houdt aan de rand een paar centimeter vrij. Strooi de rozijnen er overheen en leg vervolgens de appels er op. Vouw de rand omhoog om de appels heen. Rol voor de sterren nog een plakje bladerdeeg uit en steek de sterren uit met een sterrenvormpje. Verspreid de sterren over de appeltaart en smeer de rand en de sterren in met ei dooier.

Vervolgens 25 tot 30 minuten op 175 graden in de oven en even laten afkoelen. Lekkerrrr! Zoek je naast deze snelle appeltaart nog een leuk recept? Op Leuk met kids vind je nog veel meer recepten voor taart.

Heb je onze zomervakantie tips al gezien? Heel veel leuke tips, voor thuis en op vakantie. zomervakantie tips