Recept voor Flammkuchen, een soort pizza

Geïnspireerd door een etentje bij pannenkoekenrestaurant Firma Koek hebben we eens zelf een Flammkuchen gemaakt, een soort pizza uit de Elzas. Een stuk gezonder dan kant en klare pizza, super makkelijk en super lekker!

Ingrediënten: AH Pizza Kit (dit is kant een klaar pizza deeg, een andere mix of een zelfgemaakte bodem kan natuurlijk ook), 250 gram volle kwark, 125 gram crème fraîche light, nootmuskaat, 100 gram gruyère, olijfolie, 5 rode uien in ringen, 1 bakje spekreepjes, Provençaalse kruiden, bakpapier of boter, salade voor erbij. Bij de meeste supermarkten kun je ook vegatarisch spek kopen van de Vegetarische slager.
20140129-194658.jpg
Vet de ovenplaat in of leg er bakpapier op. Verspreid de pizzabodem er overheen, zorg dat de bodem dun is. De rode saus uit de pizza kit heb je niet nodig (maar kun je een andere keer gebruiken als pasta saus). Bak de pizzabodem 10 minuten op 200 graden en haal hem dan uit de oven.

Bak de rode uien in olijfolie tot ze glazig zijn, voeg het spek en de Provençaalse kruiden toe en bak het.

Meng de kwark, crème fraiche en nootmuskaat, smeer dit over de pizza, verspreid het uienmengsel er overheen en rasp de gruyère er overheen. Zet het nog tien minuten in de oven en je Flammkuchen is klaar!

Tips voor Pasen

Weet je dat je hier ook heel veel leuke tips voor Pasen vindt? Ideeën om te knutselen, gezellige ideeën voor in huis, lekkere recepten en leuke lente uitjes voor kids.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids