Recept voor Flammkuchen, een soort pizza

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geïnspireerd door een etentje bij pannenkoekenrestaurant Firma Koek hebben we eens zelf een Flammkuchen gemaakt, een soort pizza uit de Elzas. Een stuk gezonder dan kant en klare pizza, super makkelijk en super lekker!

Ingrediënten: AH Pizza Kit (dit is kant een klaar pizza deeg, een andere mix of een zelfgemaakte bodem kan natuurlijk ook), 250 gram volle kwark, 125 gram crème fraîche light, nootmuskaat, 100 gram gruyère, olijfolie, 5 rode uien in ringen, 1 bakje spekreepjes, Provençaalse kruiden, bakpapier of boter, salade voor erbij. Bij de meeste supermarkten kun je ook vegatarisch spek kopen van de Vegetarische slager.
20140129-194658.jpg
Vet de ovenplaat in of leg er bakpapier op. Verspreid de pizzabodem er overheen, zorg dat de bodem dun is. De rode saus uit de pizza kit heb je niet nodig (maar kun je een andere keer gebruiken als pasta saus). Bak de pizzabodem 10 minuten op 200 graden en haal hem dan uit de oven.

Bak de rode uien in olijfolie tot ze glazig zijn, voeg het spek en de Provençaalse kruiden toe en bak het.

Meng de kwark, crème fraiche en nootmuskaat, smeer dit over de pizza, verspreid het uienmengsel er overheen en rasp de gruyère er overheen. Zet het nog tien minuten in de oven en je Flammkuchen is klaar!

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.



Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Cathelijne

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.