Recept voor Flammkuchen, een soort pizza

Recept voor Flammkuchen, een soort pizza

Geïnspireerd door een etentje bij pannenkoekenrestaurant Firma Koek hebben we eens zelf een Flammkuchen gemaakt, een soort pizza uit de Elzas. Een stuk gezonder dan kant en klare pizza, super makkelijk en super lekker!

Ingrediënten: AH Pizza Kit (dit is kant een klaar pizza deeg, een andere mix of een zelfgemaakte bodem kan natuurlijk ook), 250 gram volle kwark, 125 gram crème fraîche light, nootmuskaat, 100 gram gruyère, olijfolie, 5 rode uien in ringen, 1 bakje spekreepjes, Provençaalse kruiden, bakpapier of boter, salade voor erbij. Bij de meeste supermarkten kun je ook vegatarisch spek kopen van de Vegetarische slager.
20140129-194658.jpg
Vet de ovenplaat in of leg er bakpapier op. Verspreid de pizzabodem er overheen, zorg dat de bodem dun is. De rode saus uit de pizza kit heb je niet nodig (maar kun je een andere keer gebruiken als pasta saus). Bak de pizzabodem 10 minuten op 200 graden en haal hem dan uit de oven.

Bak de rode uien in olijfolie tot ze glazig zijn, voeg het spek en de Provençaalse kruiden toe en bak het.

Meng de kwark, crème fraiche en nootmuskaat, smeer dit over de pizza, verspreid het uienmengsel er overheen en rasp de gruyère er overheen. Zet het nog tien minuten in de oven en je Flammkuchen is klaar!

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, musthaves en ideeën voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor de lente! Lente uitjes die wel kunnen, boeken voor de lente, tips voor de moestuintjes, lenteknutsels en ideeën voor Koningsdag. De Leuke Update Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig leuke nieuwe tips. nieuwsbrief aanmelding