Review familiespel Lynx: wie is het snelst?

Er is een nieuw snel spel voor kinderen, genaamd Lynx. Dennis probeerde Lynx met de kids uit en schreef een review van dit familiespel. 

De kinderen zijn gek op spelletjes en proberen graag nieuwe dingen uit. Lynx is een spel waarbij je zo snel mogelijk plaatjes moet zoeken en zo de anderen verslaat. Je zet het puzzelbord in elkaar, hier op staan allerlei leuke plaatjes.

Review van familiespel Lynx

Het spel Lynx heeft twee varianten. Bij de ene variant moet je in iedere ronde drie plaatjes zoeken op het grote bord, bijvoorbeeld een croissantje, een gerbera en een vulpen. Degene die het eerst zijn drie plaatjes heeft gevonden wint de ronde, de rest mag de plaatjes houden die ze wel gevonden hebben en de rest gaat terug in de bak. Er is telkens een nieuwe ronde, tot dat iemand 25 kaartjes heeft gevonden, die wint het spel.

Bij de andere variant krijgt ieder een fiche en moet iedereen hetzelfde plaatje zoeken. Degene die het plaatje het eerst heeft gevonden en zijn of haar fiche er op legt, wint. Degene die het eerste vijftien punten heeft, heeft gewonnen. Deze variant verhoogt de spanning en onderlinge competitie.

Review familiespel Lynx: wie is het snelst?

Je kunt het spel spelen met twee spelers of meer. Met meer dan twee spelers is het wel leuker, maar dat is met veel spellen het geval. Het spel duurt ongeveer 20 minuten.

Lynx is officieel voor kinderen vanaf 6 jaar, maar beide kinderen van 5 jaar en 7 jaar konden het al goed spelen. Ik zou het zelf inschatten voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar.

Review familiespel Lynx: wie is het snelst?

De puzzelstukken van het bord kun je telkens anders leggen, waardoor je niet uit je hoofd kunt leren waar de plaatjes zitten. Bovendien lijken sommige plaatjes op elkaar, wat het extra moeilijk maakt. Onze kids vinden het een leuk en spannend spel, omdat er druk op staat. Wie is er sneller dan de ander, dat vinden veel kinderen leuk. Een aanrader dus!

Meer weten

Lynx is van Identity Games en te koop bij Bol.com. Ook leuk om te weten: Lynx is genomineerd als speelgoed van het jaar 2019. Wij hebben het spel opgestuurd gekregen voor een review.

Ben je op zoek naar nog meer leuke spelletjes voor kinderen? Op Leuk met kids vind je een overzicht met bordspelletjes per leeftijdsgroep.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids