Rooibos latte: alternatief voor wie geen koffie wil drinken en ook lekker voor kids


Een tijdje geleden deed ik met mijn sportgroepje mee met een tiendaagse challenge. Het zette ons allemaal aan het denken over wat we doen en wat we eten. Een van de grote eye openers was voor ons allemaal het effect van koffie. Terwijl we maar een paar koppen per dag dronken, kregen we allemaal afkickverschijnselen toen we het tien dagen niet dronken: hoofdpijn en zelfs spierpijn. Toen de tien dagen voorbij waren besloten we daarom allemaal óf om helemaal te stoppen met koffie óf het te beperken tot één kop per dag, ik ben benieuwd hoe lang we het allemaal volhouden 😉

Rooibos latte: alternatief voor wie geen koffie wil drinken en ook lekker voor kids

Maar goed, ik ben gek op lattes, dus ik wilde graag een alternatief. Wel had ik me voorgenomen om minder melk te drinken, dus ook daarvoor ging ik zoek naar een alternatief. In koffiebarren zie je steeds vaker havermelk Oatly barista edition. Ik snap inmiddels waarom: het heeft een heerlijke romige smaak, veel romiger dan andere havermelk. Samen met rooibos thee blijkt dat onwijs lekker! Zoiets al chai latte, maar dan wat subtieler.

Rooibos latte: alternatief voor wie geen koffie wil drinken en ook lekker voor kids

Dit heb je nodig:

*Twee zakjes goede rooibos thee of een paar schepjes losse rooibos thee

*Een kop Oatly haver barista edition omdat die lekker romig is, je kunt ook gewone Oatly met een beetje kokosolie nemen (of gewone melk)

*Naar smaak: agavesiroop (of suiker)

Kook de havermelk in een pannetje, doe het in een kopje met twee zakjes rooibos thee en laat het trekken. Het is al enigszins zoet, maar je kunt het eventueel nog wat zoeter maken met agavesiroop.

Rooibos latte: alternatief voor wie geen koffie wil drinken en ook lekker voor kids

Ennuh… ik ben niet de enige die rooibos latte heerlijk vindt, de kids drinken ook lekker hun latte mee 🙂


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.