Tijd voor goede voornemens: ik doe mee met de 10 daagse challenge

Eigenlijk heb ik niet zo veel met goede voornemens, althans niet specifiek op 1 januari. Ik zit het hele jaar vol goede voornemens. Sommige zijn kansloos, andere succesvol. Zo nam ik me vorig voorjaar voor om weer echt te gaan sporten. Net op dat moment vroeg een buurvrouw of ik mee wilde doen met fitnessen in het park, onder leiding van een personal trainer. Net als ik hadden de andere meiden na de komst van de kinderen niet echt meer gesport. Dat we allemaal from scratch moesten beginnen werkte enorm motiverend, inmiddels zijn we acht maanden verder. Elke week klagen we na de training gezellig samen in de groeps-app, die heel hoopvol “Bikini Body” heet. Een bikini body heb ik nog niet, maar dat voornemen om te gaan sporten is dus gelukt 🙂

Tijd voor goede voornemens: ik doe mee met de 10 daagse challenge

In de kerstvakantie las ik in tijdschrift JAN over een mooie challenge van Jet van Nieuwkerk, genaamd het Plan van Jet en JAN. De challenge duurt tien dagen en start op 8 januari direct na de kerstvakantie. Ik zat me al af te vragen wie het leuk zou vinden om mee te doen, want gedeelde smart is halve smart 🙂 Net op dat moment appte mijn buuf in de Bikini Body app wie er mee wil doen aan de challenge. “Ja ik ik ik!” Niet alleen ik wil mee doen, maar de halve groep, dus dat wordt een motiverende challenge!

Tijd voor goede voornemens: ik doe mee met de 10 daagse challenge

Het plan is simpel: je mag tien dagen geen alcohol, cafeïne, vlees, snoep, chips en andere ongezonde snacks. Je eet tien dagen gezond, beweegt dagelijks en gaat vier keer in die tien dagen sporten. Voor je gaat slapen benoem je dagelijks drie dingen die die dag goed zijn gegaan en vooraf benoem je één ding dat je wil oplossen. En dan het moeilijkste voor mij als blogger: na 20.00 uur ’s avonds gaan je telefoon, computer en tablet uit, maar laat ik me nou net al een tijdje voornemen om die smartphone eerder weg te leggen. De beloning is volgens JAN al na een week meer energie, ik ben benieuwd. Als je je inschrijft bij JAN dan krijg je dagelijks tips, dus dat heb ik gedaan. Doe jij ook mee?

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids