Ruimtebesparend droogrek van steigerbuis voor de eindeloze berg was

Met de komst van kinderen verdubbelt de hoeveelheid was en altijd hangt er wat te drogen. Dit wasrek biedt uitkomst. De was hangt nooit meer in de weg, netjes boven het bad of het trapgat. En door de steigerbuis blijft het stijlvol. Dit ruimtebesparend was droogrek van steigerbuis maak je heel makkelijk zelf. 

Ons vorige huis was klein voor een gezin met twee kinderen, ieder hoekje werd dus benut. Zo maakten we een ruimtebesparend droogrek boven het bad, van steigerbuis. We kregen heel vaak complimenten voor het wasrek en waren er super blij mee.

Inmiddels wonen we ruimer, maar ook hier besloten we weer een ruimtebesparend droogrek van steigerbuis voor de was te maken. Of beter gezegd twee droogrekken, één boven het bad en één boven het trapgat. Want de hoeveelheid was wordt niet minder naarmate kinderen ouder worden. Ze hebben dan misschien geen ongelukjes meer, maar hun kleding wordt steeds groter en ze produceren veel was met buitenspelen en sporten. Omdat we hier nog niet zo lang wonen, komen veel vrienden boven kijken en krijgen we weer veel opmerkingen over het rek. Het werd tijd om het ook hier te delen dus!

Het droogrek is stijlvol, waardoor de was een stuk minder slordig lijkt. We laten veel op hangertjes drogen, dat kan daarna zo de kast in. Strijken doen we bijna nooit, blouses hangen we extra nat op boven het bad. Alleen de overhemden van manlief worden echt gestreken.

Ruimtebesparend droogrek van steigerbuis voor de eindeloze berg was

DIY ruimtebesparend droogrek steigerbuis voor de was

Steigerbuizen zijn gemakkelijk te monteren met de bijbehorende voetplaten. Je monteert ze aan de muur of het plafond. Afhankelijk van de plek waar je het wil monteren gebruik je eventueel ook nog hoeken. Of een middenstuk ter versteviging. Met een ijzerzaag in een decoupeerzaag maak je de steigerbuis op maat.

De handigste locatie voor het droogrek is natuurlijk per huis verschillend. Bij ons hangt er een wasrek boven het bad. Het moet zo hoog boven het bad hangen dat je er goed bij kunt, maar er geen last van hebt als je in bad wil gaan. Boven het bad hangen we vooral kinderkleding, die is niet te lang.

Ook boven het trapgat hangt een steigerbuis, hier hangt onze kleding die wat langer is. Hier moet je eveneens kijken wat een handige hoogte is. Je wil er niet tegenaan lopen als je de trap afgaat, maar je moet er wel bij kunnen. Op het deel boven aan de trap hangen bij ons alleen lege hangertjes, zodat je er niet met je hoofd tegenaan loopt.

Ruimtebesparend droogrek van steigerbuis voor de eindeloze berg was

Steigerbuizen uitkiezen

Steigerbuizen en montageonderdelen kun je online kopen. Er zijn verschillende formaten en materialen.

Hier moet je op letten bij de aanschaf:

  • Ga je de steigerbuis in de badkamer hangen, kies dan een versie die voor buiten geschikt is. Verzinkte of aluminium steigerbuizen zijn bijvoorbeeld geschikt voor buiten. Ook de montagestukken moeten van dit materiaal zijn.
  • Er komt flink wat gewicht aan te hangen, dus hou daar rekening mee met de montage. Ook schroeven die je gebruikt moeten van roestvrij staal zijn.
  • Je kunt over het algemeen kiezen tussen 42 en 27 centimeter. Hoe groter hoe steviger natuurlijk, maar ook hoe zwaarder. Gebruik je hele kleine hangertjes, dan passen die misschien niet op de breedste buis.

Nog meer organizing tips

Zoek je nog meer handige ideeën? Kijk dan even naar alle organizing tips op Leuk met kids.

Ruimtebesparend droogrek van steigerbuis voor de eindeloze berg was

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids