Sinterklaas traditie: speculaas op brood


Tradities zijn er om in ere te houden. Sommige krijg je van huis uit mee, andere vorm je zelf met je gezinnetje. Zo kregen wij vroeger in de Sinterklaastijd af en toe speculaas op brood. Voor mij is speculaas op brood de allerleukste Sinterklaas traditie. 

Sinterklaas traditie: speculaas op brood

Toen we laatst op de markt waren wilde zoonlief graag speculaasjes meenemen. De volgende ochtend vroeg ik hem of hij ze op brood wilde. “Jahaaaaa!” was zijn antwoord.

Sinterklaas traditie: speculaas op brood

Vroeger kregen we ze ook wel eens in onze broodtrommel mee. Mijn moeder werkte niet, maar hielp eens per week als overblijfmoeder, dus dan mochten wij ook een broodtrommel mee. Dan werd de speculaas een beetje zacht, dus extra lekker.

Sinterklaas traditie: speculaas op brood

Bij ons school zijn koekjes in de broodtrommel niet de bedoeling en dat beleid sta ik wel achter. Dus komende zondag maak ik thuis wel een broodtrommel voor hem 😉

Naast de traditie van speculaas op brood, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas: de leukste leukste intochten, heel veel boeken over Sinterklaas, knutselideeën, YouTube tips, de favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, ideeën voor pakjesavond, lekkere recepten om te maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.