Sinterklaas traditie: speculaas op brood

Tradities zijn er om in ere te houden. Sommige krijg je van huis uit mee, andere vorm je zelf met je gezinnetje. Zo kregen wij vroeger in de Sinterklaastijd af en toe speculaas op brood. Voor mij is speculaas op brood de allerleukste Sinterklaas traditie. 

Sinterklaas traditie: speculaas op brood

Toen we laatst op de markt waren wilde zoonlief graag speculaasjes meenemen. De volgende ochtend vroeg ik hem of hij ze op brood wilde. “Jahaaaaa!” was zijn antwoord.

Sinterklaas traditie: speculaas op brood

Vroeger kregen we ze ook wel eens in onze broodtrommel mee. Mijn moeder werkte niet, maar hielp eens per week als overblijfmoeder, dus dan mochten wij ook een broodtrommel mee. Dan werd de speculaas een beetje zacht, dus extra lekker.

Sinterklaas traditie: speculaas op brood

Bij ons school zijn koekjes in de broodtrommel niet de bedoeling en dat beleid sta ik wel achter. Dus komende zondag maak ik thuis wel een broodtrommel voor hem 😉

Naast de traditie van speculaas op brood, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas: de leukste leukste intochten, heel veel boeken over Sinterklaas, knutselideeën, YouTube tips, de favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, ideeën voor pakjesavond, lekkere recepten om te maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 

Tips voor Pasen

Weet je dat je hier ook heel veel leuke tips voor Pasen vindt? Ideeën om te knutselen, gezellige ideeën voor in huis, het leukste paasbrood recept, toffe lente uitjes met kids en nog veel meer.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids