Snelle pasta’s voor doordeweeks: drie recepten

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Het blijft een uitdaging: een makkelijke, lekkere en voedzame maaltijd voor het hele gezin op tafel krijgen terwijl iedereen moe en/of gehaast is… Deze drie snelle pasta’s staan zo op tafel! Lekker met nog wat komkommer of tomaatjes ernaast voor extra vitamientjes.

Snelle pasta’s voor doordeweeks: drie recepten

Alle hoeveelheden zijn bedoeld voor 2 normale en 2 kleine eters.

 

10 mininuten: tagliatelle met crème fraîche , doperwten en hamblokjes

Snelle pasta’s voor doordeweeks: drie recepten

300 g tagliatelle
250 g hamblokjes
150 g doperwten uit de vriezer
125 ml crème fraîche
peper en zout

1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de doperwten de laatste 4 minuten mee. Giet af.
2. Doe de pasta en doperwten terug in de pan. Roer de crème fraîche door de pasta. Voeg de hamblokjes toe en kruid naar smaak met peper en zout.

 

15 minuten: spaghetti carbonara

Het recept voor regenachtige zondagen: zo maak je samen met de kids pizza of pasta

300 g spaghetti
100 g diepvriesdoperwten
200 g spekjes
50 g geraspte Parmezaanse kaas
3 eieren
1 dl crème fraîche
peper en zout

1 Bak de spekjes uit.
2. Kook de pasta gaar volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten de doperwten toe.
3. Roer de eieren, crème fraîche en Parmezaanse kaas door elkaar.
4. Giet de pasta en doperwten af en doe meteen weer terug in de warme pan. Roer het eiermengsel direct erdoorheen. Door de warmte stollen de eieren direct. Laat de spekjes even uitdruppen op keukenpapier en voeg ze toe aan de pasta. Kruid naar smaak met peper en zout.

 

25 minuten: fusilli met ricotta, spinazie, kip en rauwe ham

Snelle pasta's voor doordeweeks: drie recepten

250 g fusilli
200 g ricotta
1 sjalotje
1 el olie
200 g spinazie à la crème (deelblokjes)
1 el citroensap
100 g rauwe ham
300 g kipfilet
1,5 el bloem
1 klontje margarine
peper en zout

1. Hak het sjalotje en fruit 1 minuut in de olie in een steelpannetje. Voeg de spinazie toe en warm in 5 minuten rustig op. Roer de ricotta erdoor. Voeg 1 eetlepel citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Houd de saus warm terwijl je de rest maakt.
2. Snijd de kipfilet in de lengte een keer door, zodat je lange, dikke repen kipfilet overhoudt. Bestrooi met peper, zout en bloem. Schud het teveel eraf. Bak de kip in 10 minuten in de margarine goudbruin.
3. Kook intussen de pasta gaar volgens de verpakking en snijd de rauwe ham in kleine stukjes.
4. Snijd de kipfilet in plakjes. Giet de pasta af en schep de pasta, saus en kip op. Sprenkel de stukjes rauwe ham eroverheen.

 

Deze recepten zijn geschreven door Anouk van De kinderkookshop. Neem eens een kijkje voor meer lekkere kindvriendelijke recepten of originele producten.

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.



Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Anouk

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.