Tutorial: een fietsmandje zelfmaken voor loopfiets, driewieler of fiets

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Een paar jaar geleden maakte ik dit fietsmandje voor mijn zoontje. Super makkelijk, van een bestaand mandje, ik maakte er hengsels en een print op. Hij is er nog steeds iedere dag blij mee, want door mama gemaakte dingen, daar doe je hem een grote lol mee 🙂

Als je kind een fiets krijgt is het erg leuk om het te personaliseren met een fietsmandje met zijn of haar naam er op. Helemaal in meisjeskleuren of jongenskleuren, of juist niet. Je kunt het mandje natuurlijk volledig zelfmaken, maar ik heb een mandje van H&M als basis gebruikt, dat heeft al een mooi formaat en is wel zo makkelijk. Ze zijn er in groen, roze, wit en grijs.

Tutorial: een fietsmandje zelfmaken voor loopfiets, driewieler of fietsVervolgens maakte ik een rechthoekig voorpand van ongeveer 15cm hoog zijn, ik maakte het 18cm breed (voor een lange naam heb je meer breedte nodig). Het stukje stof moet daarvoor 17cm bij 20cm zijn. Leg de verkeerde kant van de stof naar boven, vouw aan alle zijdes 1cm om en strijk dit netjes.

Met flockfolie, ofwel strijkvelours, maak je er vervolgens de naam en vormpjes op. Ik drukte de sterretjes uit met een pons, de letters van de naam tekende ik met een permanentstift op de voorkant van de flockfolie en knipte het uit. Vervolgens strijk je de flockfolie op de stof. Je koopt het bijvoorbeeld bij Noeks, daar staat ook een gebruiksaanwijzing. Vervolgens speld je het voorpand op de voorkant van het mandje, over de bestaande print, en zet het vast.

Voor de hengsels vouw je een stuk stof van 20cm bij 7cm in de lange kant dubbel, met de goede stofzijde naar binnen. Je stuk stof is 3,5cm breed, stik het 2,5cm breed, zodat je een zoomrand overhoudt en werk de kniprand af. Draai de stof nu om naar de goede kant, gebruik hier bijvoorbeeld voorzichtig een haak- of brijnaald voor. Strijk de strook mooi plat, werk de uiteinden af door de stof naar binnen te vouwen en dicht te stikken. Doe dit twee keer, zodat je twee hengsels hebt.

Tutorial een fietsmandje zelfmaken voor loopfiets driewieler of fiets

Je kunt de sluiting maken met een knoop en knoopsgat of met klittenband. Ik maakte met de naaimachine een knoopsgat, zette het hengsel op het mandje. Bepaal waar de hengsels mooi op het stuur passen, dat wisselt per fiets. Vervolgens paste ik waar de knoop moest komen, zodat het mandje mooi stevig op de fiets zit en maakte de knoop er op.

Wil je een fietsmandje helemaal zelfmaken? Kijk dan eens hier bij Elisanna en bij Noodlehead.

Toch een fietsmandje kopen? Kijk bijvoorbeeld eens bij Bol.com. Het mandje met me leeuw van Widek bij Bol.com, het Baboushka mandje van Basil bij Bol.com (met bijpassende fietstassen) en die met de bloemetjes van Yipeeh bij Bol.com.

Widek Animal Kingdom fietsmandbasil fietsmandyipeeh bij bol

Verder lezen (klik op het plaatje)

De leukste cadeautips voor vrouwen: wat koop je voor mama?De leukste loopfietsencadeautips voor de tweede verjaardagDIY draagkoord voor loopfietscadeautips eerste verjaardagVerjaardagsballonnenVan fietsstoeltje en moederfiets tot bakfiets alle manieren om je kind mee te nemen op de fietsMet een handige zadelpen van je eigen fiets een mamafiets makenKinderwagen hacks: zo haal je het maximale uit je trouwe vriendVerjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters
Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

2 reacties
Els

Heel erg leuk mijn oudste is op dit moment zijn fiets helemaal aan het ontdekken dus misschien maak ik deze wel

Maud

En dan slepen ze alles mee in dat mandje van de fiets, dan wordt de pret alleen maar groter 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.