Tutorial: van een romper een t-shirt of truitje maken

Rompers worden na een tijdje te kort, maar zij dan vaak nog niet te smal. Dan kun je er een leuk t-shirt van maken, zodat je nog langer kunt doen met een favoriete romper van je kind! Wat je nodig hebt is een oude romper en een t-shirt, bijvoorbeeld van jezelf. Ik laat je zien hoe je van een romper een shirt kunt maken.
20131030-193008.jpg
Knip de onderkant van de romper af, waarbij je zo veel mogelijk lengte overhoudt. Bepaal hoe lang je het t-shirt wil hebben, bijvoorbeeld acht centimeter langer dan wat je overhebt. Knip van het oude t-shirt 10 centimeter van de onderkant, het stuk stof dat je dan hebt is al afgewerkt.

Draai de romper en het shirt binnenstebuiten en speldt ze met de verkeerde kant op elkaar, waarbij je 1 centimeter zoom overhoudt. Maak ook de zijkant precies op maat en speldt het af. Naai dit vast met een rechte stretchsteek (die kun je in het boekje van je naaimachine vinden). Werk het af met een  kruissteek voor stretchstof.

Draai het nieuw ontstane shirt met de goede kant naar boven en naai de overgang tussen beide stoffen mooi glad. Je kunt er nog een stiksel overheen zetten als je wil, het hoeft niet. Je t-shirt is klaar.
20131030-193019.jpg
Ik maakte daarnaast nog een kraag op het shirt, ik was toch aan het experimenteren 🙂 De kraag is gebaseerd op een patroon van Paspel Poezen, alleen dan op de bestaande halsopening gezet, niet in plaats van. Daarvoor moest ik de kraag ook eerst afwerken voordat ik hem op het shirt zette.

Voorjaarsvakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de voorjaarsvakantie! Even geen onderwijs en hopelijk het eerste lente zonnetje. Daarom maakten we weer een bucketlist met voorjaarsvakantie activiteiten. Vol leuke tips voor binnen en buitenshuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids