Voor jou getest: gezonde koekjes van de supermarkt voor kinderen

Te veel suiker is niet goed voor kinderen, maar je wil ze wel lekker een koekje kunnen geven. De supermarkt ligt vol ongezond spul, wat mij betreft prima voor af en toe, maar niet te vaak. Dan heb ik liever koekjes zonder suiker, zoetstoffen, geharde vetten en andere rommel. Niet zo lang geleden kon je wat gezondere koekjes alleen in de biowinkel kopen, maar heel langzaam groeit het assortiment in de betere supermarkten ook. Wij testten deze gezonde koekjes van de supermarkt voor kinderen. 

Voor jou getest: gezonde koekjes van de supermarkt voor kinderen

Gezonde koekjes 

Organix Goodies is misschien wel het merk met de meeste verantwoorde koekjes in het supermarktschap. Organix Goodies alfabet koekjes zijn bij onze oudste populair vanwege de letters “Mama, dit is T van Taik!”. De koekjes hebben een hele toegankelijke smaak voor kinderen, ik zelf vind ze saai, maar dat is misschien een goed teken 🙂

 Voor jou getest: gezonde koekjes van de supermarkt voor kinderen

Organix Goodies beestenboel koekjes smaken ongeveer hetzelfde. Alle Organix Goodies koekjes zijn gezoet met druivensapconcentraat, ze zijn niet zo zoet, maar voor de kinderen zoet genoeg.

 Voor jou getest: gezonde koekjes van de supermarkt voor kinderen

Ella’s Kitchen Speltkoekjes met rozijnen heeft de typische smaak van spelt, daar moet je van houden, bij ons thuis is deze geen favoriet. Ze zijn gezoet met honing.  Voor jou getest: gezonde koekjes van de supermarkt voor kinderen

Leev heeft verschillende soorten koekjes, twee zijn speciaal voor kinderen. Leev Kinderboerderij koekje granen biologisch en Leev Kinderboerderij koekje choco biologisch hebben beide de vorm van boerderijdieren. Deze koekjes zijn gezoet met agavesiroop, rijst­stroop, tar­westroop en ap­pel­stroop. Dit zijn natuurlijk zoetstoffen, maar het zijn er wel veel. Deze smaken erg goed, waarschijnlijk omdat ze wat zoeter zijn.

 Voor jou getest: gezonde koekjes van de supermarkt voor kinderen

Organix Goodies mini koekemannetjes zijn gezoet met druivensapconcentraat. Er zit wat gember in waardoor ze qua smaak net wat spannender zijn dan de andere koekjes van hetzelfde merk. De kids en hun vriendjes zijn gek op deze koekjes.  Voor jou getest: gezonde koekjes van de supermarkt voor kinderen

Rijstwafeltjes

Rijstwafeltjes zijn van twee verschillende merken te koop: Organix Goodies rijstwafeltjes appel en AH Biologisch Rijstwafeltjes appel-kaneel. Die van Organix zijn alleen van zilvervliesrijst gemaakt, in die van de Albert Heijn zit voornamelijk witte rijst, voor de rest zijn de ingrediënten vergelijkbaar, ze zijn gezoet met appelsapconcentraat. Ikzelf proef weinig verschil, de oudste gaf aan dat hij die van AH lekkerder vindt, die laatste zijn in ieder geval goedkoper. Sowieso zijn onze kinderen gek op dit soort lichtzoete rijstwafeltjes.

 Voor jou getest: gezonde koekjes van de supermarkt voor kinderen

 

Tot slot

Voor de volledigheid: ik ben geen arts of voedingsdeskundige, maar gewoon een moeder die geïnteresseerd is in gezonde voeding en zich er regelmatig in verdiept. Ik ben totaal niet consequent als het om voeding gaat, mijn kinderen krijgen heus wel koekjes en ijsjes met suiker. Maar juist in de dagelijkse producten probeer ik suiker én kunstmatige zoetstoffen te vermijden. Ik lees regelmatig de etiketten en mijn stelregels zijn: zo min mogelijk ingrediënten (al helemaal niet als ik ze niet begrijp), zo min mogelijk e-nummers, zo min mogelijk gehard plantaardig vet, dierlijk vet met mate en zo min mogelijk suiker en kunstmatige zoetstoffen.

Wat voor jouw kind gezond en verstandig is hangt er maar helemaal van af, sommige kinderen bewegen van nature veel en andere minder, sommige kinderen eten heel graag en andere hebben juist heel veel stimulans nodig en een baby en peuter krijgen andere dingen dan een kleuter of een wat ouder kind. Hopelijk heb ik je met dit artikel een beetje kunnen helpen in het maken van de keuze die voor jouw kind goed is!

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids