Waarom ik deze zomer gewoon een badpak aan doe – ondanks mijn mamabuikje


Moeder worden is fantastisch, maar dat moederlijf, daar ben ik minder blij mee. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb mijn lijf nog niet terug en ik vraag me wel eens af of ik het ooit terug krijg. Het is al een hele kunst als je het voor elkaar krijgt om wat kilo’s kwijt te raken en je je oude kleding weer past, maar dat betekent nog niet dat je ook weer een strak figuur hebt, in tegendeel.

Waarom ik een badpak aan doe, ondanks mijn mamabuikje

En dan komt de zomer. Heerlijk natuurlijk, maar help, dan moet ik een badpak aan, want een bikini heb ik sowieso even afgezworen. Zelfs met kleding aan krijg ik wel eens de vraag of ik zwanger ben (mag ik die mensen slaan?!), dus ik kijk er niet naar uit om naar het zwembad te gaan, net als veel moeders met mij. Laat mij maar bij de jongste blijven die haar middagdutje doet, terwijl vader en zoon gaan zwemmen.

Maak die keuze niet, zegt Jessica Turner in de Huff Post, maar: “Moms, Put on That Swimsuit.” Doe gewoon je badbak aan en geniet van je kinderen, want dat is het enige dat er toe doet. Ja je hebt een buikje want je hebt kinderen op de wereld gezet, dat is een prestatie, wees er trots op en geniet ervan! Het is zo leuk om je kids te zien genieten van het zwembad of de zee, dat laat je je toch niet ontnemen omdat je je onzeker voelt over je lichaam? Nog afgezien van de vraag wat het uitmaakt hoe je er uitziet en of een ander het recht heeft je daarop te beoordelen. Je kind vindt het fantastisch om met jou naar het zwembad te gaan en daar gaat het om. “Your child will remember those moments and your freedom — not how you looked in your swimming suit.” Dank je Jessica, dat hadden wij mama’s even nodig!

Dus kom op mama’s, ga lekker allemaal zwemmen en geniet van je kids. Trek je bikini aan of koop een corrigerend badpak als je je daar prettig bij voelt en ga ervoor. En vergeet niet om te glimlachen naar de andere mama’s in hun badpak of bikini 🙂


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

2 Comments
Maud, Leuk met kids blog

Thanx Naat! Nu nog zwemweer om het in de praktijk te brengen 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.