Weinig werk, veel effect: een kussen opvrolijken voor de babykamer of kinderkamer

Je ziet ontzettend veel leuke kinderkussens in winkels, maar vaak zijn ze erg duur, terwijl het heel makkelijk is om er zelf eentje te pimpen. Het kussensloop op de foto heb ik zelf gemaakt van een oude lap, maar je kunt natuurlijk ook een goedkope hoes kopen bij Ikea, Xenos of de Hema. Vilt is een ideaal materiaal: nadat je het geknipt hebt hoef je het niet af te werken, alleen nog maar op het kussen te monteren. Door dik en dun vilt te combineren krijg je een mooi diepte-effect. Vilt koop je bij een hobbywinkel, fourniturenzaak of stoffenwinkel, eventueel online. Ikzelf koop het bij Vilta in Amsterdam West, A. Boeken (Nieuwe Hoogstraat 31) of een van de stoffenwinkels achter de kramen op de Albert Cuypmarkt. Was het kussensloop en het vilt wel even voor je het vast zet, het kan krimpen.

20120624-152059.jpg

Ik wilde graag een uiltje, omdat we meer uiltjes hebben op onze kinderkamer, maar een sjabloon is makkelijk te vinden. Als je bij Google zoekt op afbeeldingen vind je een schat aan plaatjes. Het plaatje sla je op en vergroot je (bijvoorbeeld met Paint of Picasa, of gewoon in Word) tot het formaat dat je wil hebben. Printen en klaar is je sjabloon. Als je een figuur met meerdere kleuren wil, zoals mijn uil, dan print je het net zo vaak uit als je kleuren hebt. Knip je figuur (of de verschillende onderdelen) uit en spelt het op het vilt, dan kun je het makkelijk uitknippen. Met een balpen of stofkrijt op de achterkant van het vilt tekenen kan ook. Vastnaaien en klaar ben je!

Ook leuk: de naam van je kind op het kussen zetten. Het sjabloon daarvoor kun je makkelijk in Word maken, door de naam te tikken in een simpel lettertype (Arial, Verdana) en zo groot te maken als je wil.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids