Review: welke lichtgewicht buggy is de beste?

Sommige dingen maken je leven als ouder makkelijker, zoals een goede buggy die past bij hoe je leeft. Een paar jaar geleden had je bijna alleen nog maar traditionele paraplu model buggies, maar inmiddels zijn er allerlei nieuwe lichtgewicht exemplaren op de markt. Ik laat je in deze review zien welke lichtgewicht buggy modellen er zijn, wat de verschillen zijn en natuurlijk welke wij het beste vinden en zelf gekozen hebben.

Alle buggies wegen weinig en zijn makkelijk in te klappen, handig voor onderweg dus. Veel mensen ruilen zelfs hun kinderwagen in voor een moderne buggy, want het scheelt natuurlijk enorm veel ruimte. Deze buggies zijn comfortabel voor ouders en kinderen: ze rijden heel flexibel, hebben een duwstang die je met 1 hand kunt besturen en een goede zitting met slaapstand.

Waar kun je op letten bij het kiezen? Bij deze review van de beste lichtgewicht buggy heb ik op deze punten gelet:
*Het formaat ingeklapt
*Of de buggy in het vliegtuig en op de fiets past
*De hoogte van de duwstang
*De grootte van het zitje
*Of de buggy een slaapstand heeft
*Welke accessoires je erbij kunt kopen

Goodbaby Pockit 

Goodbaby Pockit - Welke lichtgewicht buggy is de beste? Een review van de handigste exemplaren – en onze keuze

De Goodbaby Pockit is nieuw en is ingeklapt voor zover ik weet de allerkleinste op de markt: 30 lang bij 18 breed bij 35 hoog, dat is een klein fietskrat. De duwstang is 99 centimeter en de buggy is vrij smal. Deze buggy kun je desalniettemin gebruiken tot je kind 18 kilo weegt. De buggy heeft een boodschappennetje. De Goodbaby Pockit is te koop bij Bol.com en Babypark

Helaas was deze buggy er nog niet toen wij er eentje kozen, want wat is dit klein. Tegelijkertijd zijn kleine buggies natuurlijk minder robuust, dus niet voor iedereen geschikt.

Babyzen Yoyo

Babyzen Yoyo - Welke lichtgewicht buggy is de beste? Een review van de handigste exemplaren

De Babyzen Yoyo weegt 5,9 kilo en is ingeklapt 52 x 44 x 18 cm groot, hij past in een groot fietskrat en heeft een schouderband om te dragen. Deze buggy is super wendbaar en heeft een hoge duwstang van 106 cm. De buggy is zeer compact, maar daardoor ook vrij smal. Deze buggy kun je gebruiken tot je kind 15 kilo weegt. Hij is ook te koop met een wieg voor pasgeboren babies. De Babyzen Yoyo is onder meer te koop bij Bol.com en Babypark.

Nuna Pepp Luxx

Nuna Pepp Luxx - Welke lichtgewicht buggy is de beste? Een review van de beste exemplaren

De Nuna Pepp Luxx weegt 10,3 kilo en is ingeklapt 89 x 54 x 33.5 cm. Deze buggy is nog wat groter, maar daarmee ook wat ruimer voor je kind. De buggy heeft een grote uitklapbare zonnekap waardoor je je kind echt uit de zon kunt houden. De buggy heeft ook een wat grotere boodschappenmand en hoge duwstang van 104 cm. Deze buggy kun je gebruiken tot je kind 18 kilo weegt. De verschillen tussen de “gewone” Nuna Pepp en de Nuna Pepp Luxx zijn onder meer grotere wielen, dat je de wielen vast kunt zetten (handig op zand en grind), een zonnekap die verder uitgeklapt kan worden, makkelijker inklapsysteem, verstelbaar voetenplankje en wat grotere bagagemand. De Nuna Pepp (Luxx) is onder meer te koop bij Babypark en Bol.com.

Quinny Yezz

Quinny Yezz - Welke lichtgewicht buggy is de beste? Een review van de handigste exemplaren

De Quinny Yezz weegt minder dan 5 kilo en is ingeklapt 68,5 x 27 x 23,5 cm. Dit is een ander formaat, maar dus ook heel klein en licht en met schouderband om te dragen. Hij heeft geen boodschappennet, maar opbergvak aan de achterzijde van de rugleuning. Deze buggy heeft een hoge duwstang van 105,5 cm. Door de skatewieltjes is hij heel wendbaar. Ook leuk: hij is te koop in super kekke kleuren. Nadeel van deze buggy is dat je kind er niet in kan liggen. Deze buggy kun je gebruiken tot je kind 15 kilo weegt. De Quinny Yezz is onder meer te koop bij Bol.com en Babypark.

Onze keuze

Voor deze review ben je natuurlijk ook benieuwd lichtgewicht buggy wij het beste vonden. Dat is natuurlijk een heel persoonlijke keuze.

Wij hebben zelf de Nuna Pepp Luxx gekozen. De allerlichtste modellen zijn voor ons iets te fragiel, de buggy komt bij ons in plaats van de Bugaboo, dus moet geschikt zijn voor dagelijks gebruik en grote afstanden. Een dame in een winkel vertelde dat de lichtste modellen ook wat kwetsbaarder zijn, bij ons intensieve dagelijkse gebruik is dat niet zo handig. We zijn lang, een hoge duwstang is wat mij betreft onmisbaar. De buggy kan behoorlijk plat worden ingeklapt, hij past prima onder ons (vrij hoge) bed. Als je de buggy inklapt met de duwstang op de lange stand, dan kun je de buggy als een koffertje achter je aan trekken.

Nuna Pepp Luxx - Welke lichtgewicht buggy is de beste? Een review van de beste exemplaren

De kap die extra ver uitgetrokken kan worden vind ik ook heel fijn, als dochterlief in slaap valt in de buggy heeft ze geen last van de zon. De wagen kan in twee ligstanden neergeklapt worden, mijn ervaring is dat je dat vanaf anderhalf jaar niet zo veel meer gebruikt, omdat de buggy al zo comfortabel is dat kinderen er rechtop ook prima in slapen (en ze wakker worden zodra je aan de wagen zit). Maar die ene keer dat ik mijn dochter langer wil laten slapen, dan is de platte stand heel fijn. De bagagemand is natuurlijk lang niet zo groot als die van de Bugaboo, maar wel groter dan die van de meeste andere buggies. We hebben daarnaast een netje aan de achterkant van het zitje gemaakt voor wat spulletjes. Voor kleintjes is er ook een zitverkleiner te koop, bijvoorbeeld bij Bol.com.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids