Boekentip voor jou: Your Energy Journal


December is voor veel ouders de drukste maand van het jaar. Tijd voor een boek om een beetje op adem te komen dus! Your Energy Journal is zoals de titel al zegt vooral een dagboek, met niet al te veel theorie, om vooral lekker zelf regelmatig een bladzijde invullen.

Boekentip voor jou: Your Energy Journal

Leen Adams en Karolien Emmers vertellen allereerst hun eigen verhaal, waarom zij dit boekje gemaakt hebben. Het allerbelangrijkste is volgens hun ademen, glimlachen en een mooi mantra hebben, dit is dan ook de enige theorie die ze bespreken. Daarna begint het dagboek, waarin je kunt aangeven hoe de afgelopen 24 uur voor jou waren. Het doel is inzicht te krijgen in wat jou energie geeft en wat je energie kost, om daarin je eigen balans te vinden. Daarom kleur je verschillende batterijtjes in, om te bepalen hoeveel energie je die dag had op allerlei gebieden. Daarnaast schrijf je op wat je energie gaf en wat je energie kostte, hoe je je voelde en waar je dankbaar voor bent. Ook kijk je alvast vooruit, waar heb je morgen zin in en waar ga je grenzen aan stellen.

Na 21 dagen komen er een paar bladzijdes waarin je de afgelopen tijd kunt samenvatten. In theorie zijn dat de afgelopen drie weken, maar bij mij duurt het ietsje langer voordat ik die 21 dagen vol heb 😉 Geen probleem, want het moet wel leuk blijven! Voorlopig vind ik het heel fijn om even rustig terug te kijken hoe het die dag (of dagen) ging en me daarvan bewust te worden.

Boekentip voor jou: Your Energy Journal

Titel: Your Energy Journal

Auteur: Leen Adams en Karolien Emmers

Uitgever: Lannoo

Te koop bij o.a. Bol.com


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.