Boekentip voor jou: Your Energy Journal

December is voor veel ouders de drukste maand van het jaar. Tijd voor een boek om een beetje op adem te komen dus! Your Energy Journal is zoals de titel al zegt vooral een dagboek, met niet al te veel theorie, om vooral lekker zelf regelmatig een bladzijde invullen.

Boekentip voor jou: Your Energy Journal

Leen Adams en Karolien Emmers vertellen allereerst hun eigen verhaal, waarom zij dit boekje gemaakt hebben. Het allerbelangrijkste is volgens hun ademen, glimlachen en een mooi mantra hebben, dit is dan ook de enige theorie die ze bespreken. Daarna begint het dagboek, waarin je kunt aangeven hoe de afgelopen 24 uur voor jou waren. Het doel is inzicht te krijgen in wat jou energie geeft en wat je energie kost, om daarin je eigen balans te vinden. Daarom kleur je verschillende batterijtjes in, om te bepalen hoeveel energie je die dag had op allerlei gebieden. Daarnaast schrijf je op wat je energie gaf en wat je energie kostte, hoe je je voelde en waar je dankbaar voor bent. Ook kijk je alvast vooruit, waar heb je morgen zin in en waar ga je grenzen aan stellen.

Na 21 dagen komen er een paar bladzijdes waarin je de afgelopen tijd kunt samenvatten. In theorie zijn dat de afgelopen drie weken, maar bij mij duurt het ietsje langer voordat ik die 21 dagen vol heb 😉 Geen probleem, want het moet wel leuk blijven! Voorlopig vind ik het heel fijn om even rustig terug te kijken hoe het die dag (of dagen) ging en me daarvan bewust te worden.

Boekentip voor jou: Your Energy Journal

Titel: Your Energy Journal

Auteur: Leen Adams en Karolien Emmers

Uitgever: Lannoo

Te koop bij o.a. Bol.com

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids