Zelf een boxtas of beddentas maken om alle rommel voor je baby in op te bergen


Een tas aan de box of het ledikantje is ontzettend handig om speelgoed en dekentjes in op te bergen. Nog lang voordat ik zelf een kindje had heb ik ooit een wat kleinere boxtas voor vrienden gemaakt, van een rood stofje dat ik in Berlijn kocht, want rood dat is de accentkleur in hun huis. Aan onze eigen box hangt inmiddels een gigantische boxtas van een grijze stof van Ikea, mooi bij de bank passend. En omdat zo’n ding wel erg handig bleek heb ik ook nog maar een tas aan het ledikantje van mijn zoon gemaakt, maar dan in veel kleuren van heel veel verschillende stofjes.

Het is ontzettend simpel en veel mooier dan een boxtas uit de winkel. Je hoeft eigenlijk alleen maar twee lappen stof netjes om te stikken en aan drie kanten aan elkaar te maken, zodat je het vak hebt. De ophanglussen kun je vervolgens van dezelfde stof maken of van band, zorg wel dat je veilig maakt en dus kort. Je kunt het band strikken of de stoffen lussen met drukknopen vastmaken. Zelf heb ik geen patroon gebruikt, maar het opgemeten zodat het precies oogde box past. Mocht je een patroon willen gebruiken, dan kun je een patroon van een van de tassen op Eloleo gebruiken, waar je echt enorm veel patronen vindt.

20120701-232456.jpg 20120630-224547.jpg 20120630-224556.jpg 20120630-225923.jpg

Meer leuke ideeën om zelf te maken vind je hier, meer ideeen op het gebied van interieur en wonen vind je hier.

Op Leuk met kids vind je van alles voor ouders en kids: inspiratie voor wonen en kinderkamers, zelf dingen maken, koken, shoppen, speelgoed, kinderkleding, muziek, media, uitjes, vakantie en nog veel meer! Wil je via Facebook, Twitter of email op de hoogte blijven van de berichten op dit blog? Klik dan hier.


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.