Zelf een commode maken voor je baby


Zodra je gaat kijken naar spullen voor de babykamer schrik je je helemaal wild: wat zijn babymeubels ontzettend duur en dan vaak ook nog lelijk. Aan iets wat je maar een paar jaar gaat gebruiken wil je niet te veel geld uitgeven, maar een foeilellijk meubel van nephout is ook weer niks. Daarom besloten we een oude Lundia wit te verven en er een commodeblad in te maken. Heb je geen oude Lundia, dan heeft Ikea vergelijkbare kasten. Handig, omdat de planken verstelbaar zijn en als je kindje niet meer op de commode hoeft is het ook prima bruikbaar als kledingkast.

Zelf een commode maken voor je baby

In de kast hebben we een plank gezet, het formaat hangt af van wat je handig vindt en hoe breed je kast is, maar een minimum van 80cmx50cm is wel handig. Groter mag natuurlijk altijd. De commode moet ook hoog genoeg zijn, dat is per persoon verschillend, maar bij de meeste mensen toch wel minimaal 90cm, vergelijkbaar met de hoogte van je aanrechtblad. Wij hebben de zijdes van de commode ook dichtgemaakt, omdat zoonlief nogal beweeglijk is, maar dat is niet voor ieder kind nodig. Wij hebben als basis een driekhoek van hout gebruikt en die bekleed met wat meubelvulling, schuimrubber is ook goed. Er overheen hebben we wat wit nepleer gezet, niet omdat dat nou zo mooi is, maar het is wel makkelijk schoon te maken.

 

Onder de bovenste plank van de kast hebben we een kledingroede gehangen, zodat de babykleertjes altijd bij de hand zijn en zoonlief niet van de commode kan rollen zodra wij een kledingstuk willen pakken. Onder de plank van de commode hebben we ook een kledingroede gehangen die dienst doet als wasrek, zodat natte was op het hangertje kan drogen en daarna gelijk tussen de andere kleding kan hangen.

Op Leuk met kids vind je van alles voor ouders en kids: inspiratie voor wonen en kinderkamers, zelf dingen maken, koken, shoppen, speelgoed, kinderkleding, muziek, media, uitjes, vakantie en nog veel meer! Wil je via Facebook, Twitter of email op de hoogte blijven van de berichten op dit blog? Klik dan hier.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.