Zo haal je de tuin de woonkamer in met botanische muurdecoratie

Ons stadstuintje is echt een verlengde van de woonkamer, een soort buitenkamer voor de zomer. Maar andersom proberen we ook de tuin naar binnen te halen, om in de winter het buitengevoel te houden. Dat is heel goed gelukt dankzij deze mooie botanische muurdecoratie in de woonkamer. 

Zowel boven de bank als boven de eettafel hangen de bijzondere muurcirkels van HIP ORGNL. Allemaal met een mooie kleurrijke matte print, maar wel in twee verschillende stijlen. Boven de bank zie je de uitbundige bloemen uit de tuin. Bij de eettafel hangt juist het rustigere pampasgras.

Heel fijn: bij de muurcirkels kun je een handig ophangsysteem bestellen. Met een stevige plakhaak voor achter op de wanddecoraties. En een bijbehorende haak die je met een plug en een schroef op de muur hangt.

Muurdecoratie met pampasgras boven de eettafel

Boven de eettafel wilde ik graag iets rustigs, dat toch bijzonder is. Pampasgras vind ik een van de mooiste plantensoorten. Het is wintergroen en de bloemen blijven heel lang mooi, ook als ze gedroogd zijn. Bovendien ruisen ze zo lekker in de wind.

Door te kiezen voor een groot model wandcirkel van 120 centimeter doorsnede, is het rustgevende pampasgras echt een eyecatcher. Bovendien halen we met deze botanische muurdecoractie de tuin de woonkamer in. Een paar gedroogde pampasgraspluimen in de vaas ernaast maken het helemaal af.

Zo haal je de tuin de woonkamer in met botanische muurdecoratie

Deze muurcirkel heet White Pampas Grass en komt uit de Naturals collectie van HIP ORGNL. In deze collectie vind je nog meer pampasgras in andere tinten, maar ook houtprints, steensoorten en schelpen.

Zo haal je de tuin de woonkamer in met botanische muurdecoratie

Vier wandcirkels met bloemen boven de bank

Boven de bank hangen juist kleinere wandcirkels van 40 centimeter doorsnede. Kunst, maar dan wel met een knipoog. Deze muurcirkels zijn bloemschilderijen van Hollandse oude meesters. Het zijn vier losse wandcirkels, maar ze vormen samen wel één geheel. Ook deze cirkels halen echt onze tuin naar binnen. Veel van de bloemen op de muurcirkels staan namelijk ook in onze tuin!

Zo haal je de tuin de woonkamer in met botanische muurdecoratie - muurcirkels met bloemen

Deze vier wandcirkels behoren tot de Masters collectie van HIP ORGNL. Naast bloemen en vogels, vind je in deze collectie ook bekende oude portretten en stillevens.

bloemen wandcirkels uit de Masters collectie van HIP ORGNL

Tot slot

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HIP ORGNL. Daar ben ik heel trots op, want ik vind deze wandcirkels fantastisch! Naast deze botanische muurdecoratie, vind je op Leuk met kids nog veel meer inspiratie voor een kleurrijke en kindvriendelijke woonkamer.

Zo haal je de tuin de woonkamer in met botanische muurdecoratie

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids