Alles wat je wil weten voor je een powerbank koopt + winactie

Ken je dat, dat je zonder batterij zit, terwijl je net een foto wil maken of een filmpje kijken? Ik heb daarom tegenwoordig vaak een powerbank bij me, maar ook thuis gebruik ik hem regelmatig. In dit artikel vertel ik je waar je een powerbank allemaal voor kunt gebruiken en waar je op moeten letten bij de aanschaf. Erg leuk: ik mag een powerbank van Powerbank Center weggeven!

Alles wat je wil weten voor je een powerbank koopt + winactie #leukmetkids

Alles wat je wil weten voor je een powerbank koopt + winactie #leukmetkids

Waarvoor gebruik je een powerbank

In eerste schaftte ik een powerbank aan voor onderweg. Als blogger is het heel irritant als je onderweg ergens in een café je telefoon moet opladen terwijl je lekker door wil werken, ook voor jou geldt waarschijnlijk dat je telefoon vaak te snel op gaat tijdens een lange werkdag. Daarnaast neem ik op privé uitjes de powerbank vaak mee, ik baal als ik geen foto kan nemen van dat leuke moment met de kinderen aan het einde van een dagje strand, of als ik Google Maps niet meer kan gebruiken om de weg te vinden.

Zit je net lekker op de bank, is je telefoon leeg, terwijl je er net iets mee wilde doen. Dan sluit ik de powerbank aan en kan ik toch mijn telefoon blijven gebruiken.

Tijdens een lange autorit neem ik altijd een powerbank mee, om onderweg de batterij van mijn telefoon op peil te houden. Als we ver weg gaan kijken de kinderen naar hun videoschermpjes, die sluiten we aan op de sigarettenaansteker. Bovendien is je telefoon aan een vastzittend draadje gebruiken toch niet zo fijn, dus dan gebruik ik de powerbank.

Onze kinderen luisteren heel veel luisterboeken, daar gebruiken we oude telefoons voor. Als ik weer eens vergeten ben om die telefoons op te laden, dan laad ik ze op via de powerbank en kunnen de kinderen verder luisteren.

Soms wil je ergens muziek luisteren waar geen stopcontact in de buurt is, dan is de powerbank handig.

Op vakantie gebruik je je telefoon intensief, als camera, routeplanner en om leuke plekken te vinden. Tegelijkertijd heb je vaak weinig tijd om om hem op te laden.

Alles wat je wil weten voor je een powerbank koopt + winactie #leukmetkids

Waar moet je op letten bij de keuze

Powerbanks zijn in allerlei soorten en maten te koop. Je kunt daarbij op een aantal dingen letten.

De capaciteit: hoe meer capaciteit de accu van de powerbank heeft hoe duurder hij is en hoe langer je ermee kunt doen.

Manier van opladen: de powerbank heeft een ingang (om zelf opgeladen te worden) en een uitgang (om je telefoon op te laden). De uitgang is altijd een USB poort, daarop kun je je standaard kabeltje aansluiten. Let er op bij de ingang op dat je voor deze poort een kabeltje hebt, op de foto’s van de webshop kun je goed zien wat voor type uitgang het is, bijvoorbeeld micro USB of USB-C.

Wel of geen draad: je kunt kiezen voor een solar powerbank, die wordt opgeladen door de zon en heeft alleen een uitgang, deze powerbank kun je onderweg opladen. Een draadloze powerbank kan juist zonder draad opladen.

Hoeveel apparaten: sommige powerbanks kunnen meerdere apparaten tegelijkertijd opladen, omdat ze meerdere uitgangen hebben.

Het uiterlijk van de powerbank: wil je een mooie strakke, een bepaalde kleur, of juist een emoji powerbank? Mijn dochter is helemaal verliefd op de eenhoorn op de foto, voor jongens is een smiley leuk. Daarnaast zijn er extra compacte powerbanks te koop.

Persoonlijk vond ik de capaciteit van de powerbank belangrijk, ik wil er lang mee kunnen doen. Daarnaast wil ik graag dat dit soort producten een stijlvol uiterlijk hebben, ze liggen toch vaak zichtbaar in je huis. Ik ging daarom voor powerbank van Xiaomi Mi in rosé goud, met 10000 mAh, deze heeft een bijgeleverd beschermhoesje waardoor hij mooi blijft in mijn tas. Om de luisterboeken-telefoon voor de kinderen op te laden gebruik ik juist de eenhoorn.

Alles wat je wil weten voor je een powerbank koopt + winactie #leukmetkids

Win een powerbank

Erg leuk: ik mag van Powerbank Center shoptegoed voor een powerbank weggeven ter waarde van €30,- Schrijf je in voor de nieuwsbrief, laat via onderstaand formulier weten waarom jij graag het shoptegoed voor een powerbank wil winnen en wie weet mag jij een powerbank uitzoeken! Deze winactie loopt tot en met zondag 7 oktober 2018.

Update: uit al jullie reacties bleek dat we allemaal onze telefoon heel veel gebruiken en de batterij veel te snel leeg is, dan is zo’n powerbank heel fijn 😉 De powerbank is gewonnen door Gusta, zij heeft inmiddels een mail gehad. 

Stap 1: schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hiermee ontvang je maximaal twee keer peer maand de nieuwsbrief van Leuk met kids, vol inspiratie én winacties. Alleen nieuwsbrieflezers kunnen deelnemen aan deze winactie, als je de nieuwsbrief al ontvangt kun je stap 1 en 2 overslaan.

Stap 2: bevestig je inschrijving

Ga naar je emailbox, open de mail van Leuk met kids blog en bevestig je inschrijving. Heb je niks ontvangen, dan zit de mail misschien in je spam folder.

Stap 3: neem deel aan de actie

Deze actie is beëindigd.

Door deelname aan winacties van Leukmetkids.nl ga je akkoord met de volgende voorwaarden:
*Na afloop van de winactie neem ik via email contact op met de winnaars. Als de winnaar binnen 24 uur niet reageert kan ik besluiten nieuwe winnaar te kiezen.
*De voornaam van de winnaars maak ik bekend in dit artikel.
*Prijzen worden beschikbaar gesteld door externe bedrijven. Ik doe mijn best om ervoor te zorgen dat winnaars hun prijs naar tevredenheid en op tijd zullen ontvangen, maar ben niet verantwoordelijkheid voor leveringsproblemen of externe bedrijven die afspraken niet nakomen.
*Adresgegevens en mailadressen zal ik alleen aan andere bedrijven doorgeven als dat nodig is voor het versturen van de prijs.

Alles wat je wil weten voor je een powerbank koopt + winactie #leukmetkids

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids