Filmtip: Asterix – Het geheim van de toverdrank

Vroeger hadden we thuis alle stripalbums van Asterix, van die mooie gebonden verzamelalbums. Ik heb ze denk ik wel honderd keer gelezen. Toen ik hoorde dat er een nieuwe film uitkwam besloot ik dat het een mooi moment was om onze kleine man kennis te laten maken met de Galliërs. 

Roos en ik namen onze jongens mee Rialto, zo’n leuke oude kleine bioscoop in Amsterdam. Zoonlief besloot de kerstmuts van zijn zusje mee te nemen, want dat is de Obelix muts 🙂

Filmtip: Asterix – Het geheim van de toverdrank

In dit verhaal valt Panoramix uit een boom, hij vindt dat dat niet kan voor een druïde. Hij beseft dat hij het geheim van de toverdrank toch eens aan iemand anders moet gaan uitleggen, maar de vraag is natuurlijk wie er te vertrouwen is. Asterix, Obelix en Panoramix gaan op zoek naar een talentvolle druïde aan wie hij het geheim van zijn toverdrank kan doorgeven. De wraakzuchtige druïde Sulfurix wil Panoramix wel opvolgen, maar als dat niet lukt besluit hij zich tot de Romeinen te wenden. Vanzelfsprekend gaat er dan van alles mis, maar uiteindelijk komt het goed met de Galliërs.

Filmtip: Asterix – Het geheim van de toverdrank

De jongens vonden deze nieuwe animatiefilm erg leuk, ze moesten heel veel lachen. Sommige eerdere films waren met echte mensen en alhoewel Gérard Depardieu hilarisch was als Obelix, vind ik de animatiefilms toch het allerleukste. De film zit vol mooie details zoals je die ook in de albums gewend bent, zo valt het kleine everzwijn precies in de schaduw van enge druïde, waardoor hun ogen samenvallen. Wat ik ook erg grappig vond, waren de stukjes 2D tekening die af en toe tussendoor gebruikt worden, als een soort fast forward.

Ook dit keer zit de film natuurlijk weer vol hilarische namen en komen er bekende termen als “bij toutatis” langs. De film is ingesproken door Nederlandse en Vlaamse acteurs, dat geeft ook een mooie sfeer. De humoristische muziekjes, die altijd prachtig passen bij de scenes, zijn voor mij kenmerkend voor Asterix en die zitten ook weer in deze film. Kortom: een aanrader om samen heen te gaan. De film is voor zes jaar en ouder, dat vind ik persoonlijk wel een goede classificatie. Voor mijn kleuter zou de film te eng zijn, maar onze jongens van zeven en acht jaar vonden de film totaal niet eng.

Filmtip: Asterix – Het geheim van de toverdrank

Er is ook een album genaamd Asterix – Het geheim van de toverdrank (te koop bij Bol.com), anders dan je gewend bent is het geen stripalbum, maar een verhaal met tekeningen, een prentenboek voor wat grotere kinderen. Een mooie stimulans om eens een keer wat moeilijkers te lezen 🙂 En die verzamelalbums? Die neemt opa binnenkort mee voor de kleine man!

Update: de film is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids