AVI boeken over Sinterklaas voor kinderen die net leren lezen

Ons kleinste pietje is gek op lezen én het is bijna Sinterklaas. Daardoor kwam ik op het idee om AVI boeken over Sinterklaas te gaan zoeken. Er blijken hele leuke boekjes te zijn om zelf te lezen!

Het ene kind is op gek op lezen en pakt uit zichzelf een boek, het andere kind is nauwelijks te motiveren om te lezen. Ik heb van beide soorten eentje. Maar voor beide soorten kinderen wil je aansprekende boeken in huis hebben. Om het lezen te stimuleren, of omdat ze zo graag lezen. En wat spreekt er in deze tijd van het jaar nou meer aan dan een boek over Sinterklaas?

Als je kind naar school gaat en leert lezen krijg je voor het eerst te maken met het AVI systeem. Het is een methode om aan te geven voor welke leeftijd leesboeken bedoeld zijn, bestaand uit een letter en een cijfer.

AVI boeken over Sinterklaas voor kinderen die net leren lezen

AVI Start boeken over Sinterklaas voor kleuters

Het boek van Sint is bedoeld voor kleuters die zelf willen lezen en kinderen die echt net leren lezen. Op de linkerpagina staat een verhaaltje, in korte zinnen. Op de rechterpagina staan twee woorden, opgedeeld in klanken. In het begin lees je de linkerpagina voor, de rechterpagina leest je kind zelf. Of je leest op de linkerpagina om de beurt een zin. In het verhaal lees je over Sinterklaas die zijn grote boek kwijt is. Dit boek is onderdeel van een serie leesboekjes voor kleuters, met leesteksten op AVI start niveau. Het boek is uitgegeven door Zwijsen en te koop bij Bol.com.

AVI boeken over Sinterklaas voor kinderen die net leren lezen - Het boek van Sint - AVI start lezen voor kleuters

AVI M3 boeken over Sinterklaas voor groep 3

De andere boeken zijn allemaal op AVI M3 niveau. Dat is niet gek, want kinderen in groep 3 zitten rond kerst gemiddeld op M3 niveau.

Leespret met Sint en Piet is een leesboekje. Het zijn twee verhaaltjes, verdeeld in overzichtelijke hoofdstukken. In het ene verhaal komt de bazige zus van Sinterklaas langs om eens flink op te ruimen. Bij het andere verhaal ruilen Sint en Piet van rol, want Sinterklaas heeft dit jaar geen zin, maar al snel merken ze dat ze liever omwisselen. De teksten in dit boek zijn op AVI M3 niveau. Het boek is iets duurder, maar ook iets dikker dan de andere boekjes. Dit boek is uitgegeven door Deltas en te koop bij Bol.com.

AVI boeken over Sinterklaas voor kinderen die net leren lezen - Leespret met Sint en Piet - AVI M3 lezen op M3 niveau
Als Sint dat ziet… is een boek met grappige versjes. De versjes zijn kort, de ene wat langer dan de ander, maar gemiddeld ongeveer tien zinnen. Dat is een ideale lengte voor een kind dat net gaat lezen. Het boek is uitgegeven door Zwijsen en te koop bij Bol.com. Dit boek met versjes was de favoriet van dochterlief, onze taalvirtuoos die graag leest.

AVI boeken over Sinterklaas voor kinderen die net leren lezen - Als Sint dat ziet - AVI M3 rijmpjes M3

De boot van Sint en Piet is een stripboek. Als de boot stuk is, vertrekt Sint het vliegtuig, maar ook dat strandt. En daarna nog veel meer vervoersmiddelen. Uiteindelijk komen Sint en zijn Pieten aan met nog maar een cadeau. Maar gelukkig heeft één pietje de stoomboot gerepareerd en komt alsnog aanvaren met alle cadeaus. Het boek is uitgegeven door Zwijsen en te koop bij Bol.com. Dit boek was de favoriet van zoonlief, onze techneut die rekenen veel leuker vindt dan lezen.

AVI boeken over Sinterklaas voor kinderen die net leren lezen - De boot van Sint en Piet - stripboek AVI M3 strip M3

Verder lezen

Naast AVI boeken over Sinterklaas, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas: de leukste leukste intochten, heel veel boeken over Sinterklaas, knutselideeën, YouTube tips, de favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, ideeën voor pakjesavond, lekkere recepten om te maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids