Betaalbare positiekleding: waar vind je goedkope zwangerschapskleding

Waar vind je mooie betaalbare positiekleding? Ik maakte een lijstje met handige winkels voor goedkope zwangerschapskleding. 

De meesten van ons dragen zwangerschapskleding niet al te lang: gemiddeld twee à drie keer negen maanden. Zes maanden tijdens me zwangerschap en nog een tijdje na de bevalling (sorry als ik hiermee een illusie verstoor, de meesten van ons zijn niet meteen weer strak…) Positiemode koop je dus niet voor het leven en je wil er niet een fortuin aan uitgeven, ook omdat je nog mooie babyspullen wil kopen. Helaas is het met zwangerschap net zoals met trouwen: alles waar dit woord voor staat lijkt in prijs te verdubbelen 🙁 Maar met goed zoeken kun je het best betaalbaar houden.

Bepaal eerst wat belangrijke kledingstukken voor je zijn en investeer daarin. Voor veel vrouwen is een spijkerbroek onmisbaar, dan is het de moeite waard om er in te investeren. Als je voor werk nette kleding nodig heb, dan is een zwarte broek en en zwart jasje een investering waard. Bedenk je wel dat een broek niet te strak moet kopen, als je buik groter wordt gaat je broek lager zitten en heb je een wat bredere broek nodig. Bovendien worden veel vrouwen wat dikker naarmate de zwangerschap vordert, soms niet eens door echte kilo’s, maar door vocht, dat je na de bevalling weer kwijtraakt.

Zwangerschapskleding kopen

Veel zwangere vrouwen vinden het fijn om losse kleding te dragen die je niet voelt. Jurkjes in combinatie met een (zwarte) legging zijn dan fijn en stijlvol. Als je borstvoeding wil geven, kijk dan of je wat zwangerschapsjurkjes kunt kopen die je straks ook als borstvoedingsjurkjes kunt gebruiken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor bloesjes en truitjes.

Koop een goede (zwangerschaps) bh, zeker als je wat grotere borsten heb. Met een dure voedings-bh kun je het beste wachten tot na de bevalling, want je borsten groeien nog. Het is wel handig om al vooraf een goedkope rekbare voedings-bh of meegroei-bh voor de eerste dagen te kopen. Dan kun je meestal nog niet de deur uit, maar wil je wel een bh hebben, als is het maar om de borstvoedingspads op zijn plek te houden, zodat je niet doorlekt 🙁 (sorry als je weer een illusie armer bent…) Je koopt dit soort bh’s voor minder dan twintig euro bij borstvoedingswinkels),  Prenatal en H&M.

Zoek op tijd een goede zomerjas of winterjas, anders is het aanbod beperkt, duur en/of lelijk. Op tijd betekent zodra ze in de winkel hangen. Zo stond ik op aanraden van een vriendin in augustus te zweten bij het passen van een winterjas, maar had er achteraf geen spijt van. Als je vroeg in de zwangerschap al een flinke buik hebt, dan wordt hij waarschijnlijk nog veel groter, koop dan een jas met een grote buikruimte of flexibele sluiting.

Goedkope zwangerschapskleding vind je in deze winkels

  • Boden Maternity: Brits merk met veel zwangerschapskleding.
  • C&A: heel veel positiekleding, vesten, truien, jurkjes, shirts, blouses, tunieken, broeken, jeans, rokjes, jurkjes, jassen, colbertjes, bikini’s, tankini’s en bh’s.
  • H&M: stijlvolle jurkjes, rokjes, truien, shirts, jassen, (skinny) broeken, voedingstops, voedings-bh’s, onderbroeken, positiepanty’s en maillots. Ook geschikt om te shoppen voor kerst en zakelijke outfits.
  • Kleertjes.com: heeft alle denkbare positiemode, vaak duur, maar er is ook een outlet.
  • Miss Etam: hele collectie positiekleding, ook in grotere maten.
  • Noppies: met eigen merk, Esprit en Supermom, wat duurder, maar veel mooie dingen en er is een outlet.

Je kunt ook tweedehands goedkope zwangerschapskleding kopen. Op Marktplaats moet je wel even zoeken om iets bij jou in de buurt te vinden, al vind je er ook winkels (kijk hier voor de geheimen het het zoeken op Marktplaats). Je kunt ook even Googlen naar winkels voor tweedehands positiekleding bij jou in de buurt.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids