Blouse of overhemd wijder maken: tutorial voor een makkelijk klusje


Vaak zijn overhemden voor kids veel te wijd, maar een enkele keer juist te klein. Het overkwam me met dit super leuke overhemdje. Ik maakte het daarom wat breder, door er een extra stukje stof in te zetten. Een heel makkelijk klusje en een blouse is er veel langer door te gebruiken.

Blouse of overhemd wijder maken: tutorial voor een makkelijk klusjeAls je een centimeter extra breedte wil, ga dan als volgt te werk. Meet op hoeveel centimeter je in de lengte nodig hebt en tel er vijf centimeter bij op. Neem een reep stof van die lengte en 6 cm breed. Vouw de stof in de lengte dubbel met de goede kant naar binnen. Stik de stof op je twee centimeter breedte. Werk de kniprand af, bijvoorbeeld met een zigzagsteek. Draai de stof nu om naar de goede kant, gebruik hier bijvoorbeeld voorzichtig een haak- of brijnaald voor. Strijk de strook mooi plat.
Blouse of overhemd wijder maken: tutorial voor een makkelijk klusjeWerk nu een van de zijden van de strook af door een stukje stof naar binnen te vouwen en het dicht te naaien. Haal de knoopjes van de blouse af en speldt het strookje stof er zo op dat de bovenkant perfect aansluit op het overhemd en er aan de zijkant 1 centimeter uitsteekt. Het is waarschijnlijk niet mooi de stof door te trekken tot het bovenste knoopje, maar ik denk niet dat je dat ooit dichtdoet bij een kind, dus dat maakt niet uit. Werk nu ook de onderkant af op de juiste lengte. Zet de strook vast, een stiksel aan de rand en een stiksel ongeveer 0,8 cm van de rand. Knoopjes op de strook zetten en klaar 🙂


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.