Blouse of overhemd wijder maken: tutorial voor een makkelijk klusje

Vaak zijn overhemden voor kids veel te wijd, maar een enkele keer ook juist te klein. Het overkwam me met dit super leuke overhemd voor zoonlief. Ik maakte het daarom wat breder, door er een extra stukje stof in te zetten. Een heel makkelijk klusje en een blouse is er veel langer door te gebruiken. Zo kun je je een blouse of overhemd wijder maken. 

Blouse of overhemd wijder maken: tutorial voor een makkelijk klusjeAls je een centimeter extra breedte wil, ga dan als volgt te werk. Meet op hoeveel centimeter je in de lengte nodig hebt en tel er vijf centimeter bij op. Neem een reep stof van die lengte en 6 cm breed.

Vouw de stof in de lengte dubbel met de goede kant naar binnen. Stik de stof op je twee centimeter breedte. Werk de kniprand af, bijvoorbeeld met een zigzagsteek. Draai de stof nu om naar de goede kant, gebruik hier bijvoorbeeld voorzichtig een haak- of brijnaald voor. Strijk de strook daarna mooi plat.

Blouse of overhemd wijder maken: tutorial voor een makkelijk klusjeWerk nu een van de zijden van de strook af door een stukje stof naar binnen te vouwen en het dicht te naaien. Haal de knoopjes van de blouse af en speldt het strookje stof er zo op dat de bovenkant perfect aansluit op het overhemd en er aan de zijkant 1 centimeter uitsteekt.

Het is waarschijnlijk niet mooi de stof door te trekken tot het bovenste knoopje. Maar ik denk niet dat je dat ooit dichtdoet bij een kind, dus dat maakt niet uit. Werk nu ook de onderkant af op de juiste lengte. Zet de strook vast, een stiksel aan de rand en een stiksel ongeveer 0,8 cm van de rand. Knoopjes op de strook zetten en klaar 🙂

Naast deze uitleg van hoe je een blouse of overhemd wijder kunt maken, vind je nog veel meer DIY projecten op Leuk met kids.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids