Boekentip: Shoot, met heel veel tips om super mooie foto’s te leren maken

Super gaaf vind ik het, als mensen van alledaagse simpele taferelen mooie foto’s kunnen maken. Anki Wijnen van Zilverblauw is zo iemand. Goed nieuws: ze stopte al haar kennis en creativiteit in een boek over fotograferen, zodat wij dat ook allemaal kunnen leren!

Boekentip: Shoot, met heel veel tips om super mooie foto's te leren maken

Wat ik erg leuk vindt aan het boek, is dat het geschikt is voor alle soorten fotocamera’s. Of je nou een spiegelreflex, een compact camera of een smartphone hebt, het is voor allemaal bruikbaar. Er is een uitgebreid hoofdstuk over hoe je camera werkt, met begrippen als sluitertijd en diafragma en wat je daar nou allemaal mee kan (met alles nog een keer samengevat in een cheat sheet, maak daar een smartphone foto van om hem bij de hand te hebben). Maar er is ook een hoofdstuk over fotograferen met je smartphone. Top voor de meeste ouders met kleine kids, want je smartphone heb je altijd bij de hand om een leuke foto te maken en tegen de tijd dat je je camera te pakken heb is de situatie doorgaans al verdwenen. Die tips over camera instellingen bekijk ik over een paar jaar wel weer eens 🙂

Boekentip: Shoot, met heel veel tips om super mooie foto's te leren maken

Het boek begint met een hoofdstuk over schoonheid zien, erg inspirerend vind ik. Daarnaast is er een algemeen hoofdstuk over compositie en specifieke hoofdstukken over het fotograferen van mensen (met een stukje speciaal over kinderen!), eten, producten en interieurs. Door het hele boek staan allerlei tips en tricks, maar er is ook nog een speciaal hoofdstuk met wat bijzondere creatieve ideeën. En niet onbelangrijk: het boek ziet er erg mooi uit en staat vol mooie foto’s en prints waar Zilverblauw van bekend is, daar word ik gewoon vrolijk van.

Boekentip: Shoot, met heel veel tips om super mooie foto's te leren maken

Titel: Shoot! fotograferen met je hart
Auteurs: Anki Wijnen van Zilverblauw
Uitgever: Snor
Te koop: bij onder meer bij Bol.com

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids