Boekentip: Wereldsteden, met prachtige getekende plattegronden


Grote steden spreken tot de verbeelding en dat is precies waarom deze getekende atlas Wereldsteden zo leuk is, zowel voor kinderen als voor ouders. 

Boekentip: Wereldsteden, met prachtige getekende plattegronden

Van 30 wereldsteden is een prachtige plattegrond getekend, met de belangrijkste highlights én grappige weetjes erbij. Ook is er een kort tekstje per stad, met het aantal inwoners en de vlag.

We begonnen met een paar steden waar ik geweest ben, zoonlief van 5 jaar is nog niet in veel steden geweest, behalve Amsterdam natuurlijk. De torens van Chicago vond hij super interessant en hij had honderd en één vragen: “Maar hoe hoog was je dan mama? En welke van deze torens was het? Waarom ben je niet bij die dino geweest?” Het leuke is ook dat je aan de hand van de tekening allemaal dingen op internet kunt opzoeken om er verder over te praten, zoals de bovengrondse metro in Chicago.

Boekentip: Wereldsteden, met prachtige getekende plattegronden

In Lissabon zijn we allebei nog niet geweest, maar het staat wel op de lijst. Dan wil hij absoluut de Portugese puddingtaartjes proberen, in de gele trammetjes rijden en de Portugese haan zien 🙂 

Bij de Trevi-fontein in Rome zag ik hem flink nadenken en hij vroeg vertwijfeld: “En wat als die fontein dan geen wensen vervult maar gewoon muntjes zit te stelen?” “Uhhhhh…”

Boekentip: Wereldsteden, met prachtige getekende plattegronden

Titel: Wereldsteden. Een atlas met 30 Stadsplattegronden
Auteurs: Giorgia Cherry en Martin Haake

Uitgever: Rubinstein

Te koop bij o.a. Bol.com

Dit zijn de 30 steden: Lissabon, Barcelona, Londen, Amsterdam, Parijs, Rome, Berlijn, Helsinki, Oslo, Kopenhagen, Stockholm, Athene, Istanbul, Praag, Boedapest, Moskou, Montreal, Toronto, Chicago, New York, San Francisco, Mexico-Stad, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Kaapstad, Hong Kong, Tokio, Seoul, Mumbai en Sydney


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.