Boekentips Amsterdam: een verhalenboek en een kleurboek om de stad te beleven


Ik ben gek op boeken over Amsterdam, altijd al voor mezelf en nu ook voor de kids. Toen ik deze twee boeken zag was ik dus meteen enthousiast! Lees snel mee over deze leuke boeken om de hoofdstad mee te ontdekken: een kleur- en speurboek en een verhalen annex geschiedenisboek. Beide zijn erg leuk voor kinderen om de stad te beleven, voor Amsterdamse kinderen, of voor of na een bezoekje aan de stad.

Boekentips Amsterdam: een verhalenboek en een kleurboek om de stad te beleven

Het Kleur- en Speurboek Amsterdam is allereerst een kleurboek met prachtige kleurplaten vol details. Als Amsterdammer is het een feest van herkenning hoe al die mooie plekken in de stad met zo veel geduld zijn nagetekend. Voorin het boek staat de kaart van het centrum, met daarin alle plekken die getekend zijn. Voor wat oudere kinderen is dat super leerzaam, maar ook mijn kleuter herkende al een aantal plekken in de stad.

Het is niet alleen een kleurboek, maar ook een speurboek. Sam en Nora en hun hond Diesel nemen je mee op avontuur door de stad. Naast de tekeningen vind je allerlei meerkeuzevragen over de stad en over wat je ziet op de tekening, waardoor kinderen nog beter gaan kijken.

Boekentips Amsterdam een verhalenboek en een kleurboek om de stad te beleven

Het andere boek, Amsterdam, gaat over de familie Jansen: het gezin bezoekt Amsterdam. Je leest en kijkt mee over wat ze allemaal zien en meemaken. In felgekleurde tekeningen zie je de mooiste plekken van de stad en belangrijke personen uit de geschiedenis.

Daarnaast lees je heel veel over de geschiedenis van al deze plekken, allemaal leuke weetjes voor kinderen. En ik moet zeggen: ondanks dat ik als student als toeristengids heb gewerkt in Amsterdam, waren er best veel dingen die ik nog niet wist.

Boekentips Amsterdam een verhalenboek en een kleurboek om de stad te beleven

 

Titel: Kleur- en Speurboek Amsterdam
Auteurs: Juliette de Wit
Uitgever: Ploegsma
Te koop bij onder andere Bol.com

Titel: Amsterdam
Auteurs: Georgien Overwater
Uitgever: Leopold
Te koop bij onder andere Bol.com.

Heerlijk Amsterdam van Jonah Freud en Cijn Prins

Oh ja en voor jezelf heb ik ook nog een leuke tip: Heerlijk Amsterdam van Jonah Freud en Cijn Prins. In dit boekje vind je heel veel fijne winkels en restaurant en combinaties van beide. Zodat je op het niet alleen een kinderspeurtocht wordt, maar ook een culinaire speurtocht 😉

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.