DIY: babygym en boxkleed in zelfmaken (of pimpen)

Speelgoed is vaak lelijk, dat heb ik inmiddels geaccepteerd. Het voordeel van speelgoed is dat je het kunt opruimen. Spullen die een vast onderdeel van je interieur zijn vind ik een heel ander verhaal. Een babygym is zo’n ding. Voor een kind is een babygym fantastisch, maar gek genoeg zijn ze bijna altijd afzichtelijk, terwijl ze toch zeer prominent in je woonkamer lelijk staan te zijn. Gelukkig kun je een babygym en boxkleed goed zelfmaken, of pimpen. 

Tijdens het eerste deel van mijn zwangerschapsverlof stond een babygym dus zeer hoog op mijn crea-bea-to-do-lijstje. Met veel kleuren, want een baby vindt dat nou eenmaal leuk, maar dan wel met kleuren die leuk staan in de woonkamer.

DIY: babygym en boxkleed in zelfmaken (of pimpen)

DIY: babygym en boxkleed in zelfmaken (of pimpen)

Zo kun je een babygym en boxkleed zelfmaken

Ik kreeg een oude babygym van een buurvrouw, die ik gestript heb, maar je kunt natuurlijk ook een goedkope babygym kopen en die pimpen. Je kunt ook alles zelf maken, maar de balijnen zijn niet zo makkelijk te krijgen en de bevestigingsmechanismen van de balijnen zijn heel praktisch. Het is niet ingewikkeld, je ziet hoe het gemonteerd is, dus dat kun je namaken. Ook de haakjes om de knuffeltjes aan te maken zijn niet los te krijgen. Je kunt de balijnen gemakkelijk losmaken, wel zo handig, aangezien veel pasgeboren baby’s onrustig worden van te veel prikkels en ook met wassen is het praktisch. Om de balijnen heb ik een nieuwe hoes gezet. Als je geen naaimachine hebt of er niet te veel werk in wil stoppen, kun je beter zorgen dat de balijnen bij aankoop al een mooie kleur hebben.

Veel babygyms zijn rond en liggen standaard op de grond, niet zo handig als je geen gigantisch huis hebt. In plaats van dat ronde kleed heb ik dus een rechthoek gemaakt, die precies in onze box past, zodat het ding een vast plekje heeft. En als je de balijnen er vanaf haalt is het dus gewoon een boxkleed. Ik heb de onderkant gemaakt van een oud dekbed en stofjes die ik leuk vond, maar je kunt ook een mooi kant en klaar boxkleed kopen, dat als basis gebruiken en daar de balijnen op monteren.

DIY: babygym en boxkleed in zelfmaken (of pimpen)

Op het boxkleed heb ik wat lintjes gemaakt en inmiddels blijkt mijn zoontje die fascinerend te vinden. Hij kan ze eindeloos aanraken en bestuderen. Zulke lintjes koop je bij een fourniturenzaak (online of offline), maar ook bij de Hema, Xenos en Blokker. De knuffeltjes die aan de balijnen hangen kun je zelf maken, of leuke knuffels gebruiken die je krijgt of koopt. Bij mij is het een mengsel geworden en er hangt ook telkens iets anders aan, afhankelijk van wat mijn zoontje op dat moment leuk vindt.

Naast deze babygym en boxkleed kun je nog veel meer spullen zelfmaken. Op Leuk met kids vind je daarvoor veel inspiratie.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids