De leukste nieuwe Sinterklaasfilms van de afgelopen jaren, met titelsongs

Ieder jaar verschijnen er leuke nieuwe Sinterklaasfilms. Van die gezellige films, waarin altijd wat mis gaat, maar het uiteindelijk helemaal goed komt. Wij verzamelen hier de leukste Sinterklaasfilms van de afgelopen jaren. Daarnaast laten we ook de bijbehorende titelsongs zien.  

In dit overzicht vind je bij de oudere films linkjes naar de DVD. Daarnaast kun je oudere films huren via Pathé Thuis.

De leukste nieuwe Sinterklaasfilms van de afgelopen jaren, met titelsongs. Ieder jaar verschijnen er leuke nieuwe Sinterklaasfilms. Van die gezellige films, waarin altijd wat mis gaat, maar het uiteindelijk helemaal goed komt. Wij verzamelen hier de leukste Sinterklaasfilms van de afgelopen jaren. Daarnaast laten we ook de bijbehorende titelsongs zien.

Nieuwe Sinterklaasfilms uit 2022


De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok – oktober 2022

De Club van Sinterklaas heeft weer een nieuwe film. Dit keer wordt de magische klok van Sinterklaas per ongeluk kapot gemaakt door Pietje Fernando. Sinterklaas brengt de klok naar de klokkenmaker. Maar de kleinkinderen van de klokkenmaker raken de klok met hun blote handen aan. Daardoor nemen ze de magie van de Pieten over. Ze kunnen opeens pepernoten bakken, cadeaus inpakken en rijmen… maar de Pieten niet meer. En dan doet het paard van Sinterklaas ook nog raar, na een keuring op de manege van Britt Dekker. Gelukkig weet Sinterklaas alles nog net op tijd op te lossen, zodat pakjesavond toch nog kan doorgaan.

De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok heeft zoals je gewend bent veel zang en dans, op een bewerking van bekende liedjes. De film is wel spannend, maar niet zo spannend als bijvoorbeeld het Sinterklaasjournaal, waar alles eerst in het honderd loopt. Dat maakt de film heel geschikt voor kleintjes. Wij gingen met twee meiden van acht, maar in de bios zaten vooral veel kleintjes. Deze film draait nu in de bios. Er is natuurlijk ook weer een videoclip bij deze film.


Nieuwe Sinterklaasfilms uit 2021


De Grote Sinterklaasfilm: trammelant in Spanje – oktober 2021

In de gevangenis leren de boeven Mammie en Stan en elkaar kennen. Beide zitten ze in de gevangenis voor het in gevaar brengen van het Sinterklaasfeest. Als ze uit de gevangenis komen, besluiten ze daarom samen wraak te nemen op Sinterklaas. Waar Sinterklaas De Grote Sinterklaasfilm van vorig jaar niet meer in zijn kasteel kon, kan hij er dit keer niet meer uit. Sint en zijn Pieten zijn door de boeven opgesloten in het kasteel en de telefoonlijn werkt niet meer. Het wordt nog heel spannend of ze wel op tijd naar Nederland kunnen.

Onze kids vonden deze film erg leuk, ze moesten heel hard lachen. Ook veel vriendjes hebben de film al gezien, het is duidelijk een populaire film. Je kunt eventueel eerst deel 1 kijken (daarover hieronder meer), maar dat hoeft niet.

De leukste nieuwe Sinterklaasfilms van de afgelopen jaren, met titelsongs. Ieder jaar verschijnen er leuke nieuwe Sinterklaasfilms. Van die gezellige films, waarin altijd wat mis gaat, maar het uiteindelijk helemaal goed komt. Wij verzamelen hier de leukste Sinterklaasfilms van de afgelopen jaren. Daarnaast laten we ook de bijbehorende titelsongs zien.  Dit is de De Grote Sinterklaasfilm: trammelant in Spanje

In deze film spelen onder meer Robert ten Brink, Martien Meiland, Noraly Beier, Chris Tates, Pamela Teves en Filip Bolluyt mee. Ook Peter R. de Vries speelt weer mee als rechercheur. Dat is wel even slikken, maar ook mooi om te zien hoe veelzijdig hij was. De Grote Sinterklaasfilm: trammelant in Spanje is te koop bij Bol.com en te huur bij Pathé Thuis.

De Grote Sinterklaasfilm: trammelant in Spanje heeft ook een eigen titelsong: Dansen voor de Sint. Van Party Piet Pablo, die ook een rol in de film heeft.

De Club van Sinterklaas & Het Vergeten Pietje – oktober 2021

In deze Sinterklaasfilm dreigt het jonge Pietje Fernando het Sinterklaasfeest in gevaar te brengen. Hij moet op de gouden sleutel van Sinterklaas passen, maar mist de Pakjesboot. Met zijn beste vriend Pony draaft hij zo snel als hij kan over land naar Nederland, maar komt hij nog op tijd? Zonder sleutel kan Sinterklaas geen kadootjes brengen bij alle kinderen die in huizen zonder schoorsteen wonen… De Club van Sinterklaas & Het Vergeten Pietje is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com, zelf hebben we deze nog niet gezien.

In deze Sinterklaasfilm spelen onder andere de Bellinga’s en Frans Duijts mee. De titelsong is Het Vergeten Pietje van Luan Bellinga en Coole Piet en Danspiet.


Sinterklaasfilms uit 2020


De grote Sinterklaasfilm (deel 1) – oktober 2020

Het Kasteel van Sinterklaas lijkt op instorten te staan, dus Sinterklaas en zijn Pieten moeten vertrekken. Daarom slapen ze dit jaar op een camping. De cadeaus en pepernoten zijn niet meegekomen. Om nieuwe te kunnen kopen, gaan de Pieten baantjes zoeken, maar of dat een succes is? Gelukkig blijkt het kasteel uiteindelijk toch heel sterk te zijn. Boeven bleken de hoofdpiet voor de gek te hebben gehouden en een van die boeven komt in deel 2 weer terug. We hebben deze film thuis gekeken, voordat we deel 2 in de bios hebben bekeken, leuk als voorbereiding!

De grote Sinterklaasfilm

In deze film speelt onder meer Chris Tates mee en Bram van der Vlugt helaas voor de laatste keer. Deze film is opgenomen in Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden bij Den Bosch. De Grote Sinterklaasfilm is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com.

De titelsong van de Grote Sinterklaasfilm is Allemaal Cadeautjes van Kim Kado en Bennie Taai Taai.

De Club van Sinterklaas & het Grote Pietenfeest – oktober 2020

Wanneer de Pieten weer in Nederland zijn, komen ze voor een grote verrassing te staan. Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur een groot Pietenfeest opgebouwd. Een cadeau van Sint omdat alle Pieten het hele jaar zo goed hun best hebben gedaan. Op het feest is een speciale gast: Luan Bellinga. Maar dan blijkt Coole Piet te zijn verdwenen… Deze film hebben we zelf nog niet gezien. De Club van Sinterklaas & het Grote Pietenfeest is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com.

De titelsong van De Club van Sinterklaas & het Grote Pietenfeest is Paniek op het kasteel van Coole Piet en Luan Bellinga.


Sinterklaasfilms uit 2019


Waar is het Grote Boek van Sinterklaas – oktober 2019

Guus Blik is eigenaar van een speelgoedfabriek en vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed gratis weggeeft. Hij steelt daarom het Grote Boek van Sinterklaas. Als Sinterklaas de Kerstman om hulp vraagt, blijkt de Guus Blik ook bij de Kerstman langs te zijn geweest. In deze film spelen Carlo Boszhard, Irene Moors en Maaike Martens mee. Deze film hebben we zelf nog niet gezien. Waar is het Grote Boek van Sinterklaas is te huur bij Pathé Thuis en te koop bij Bol.com.

De titelsong van Waar is het Grote Boek van Sinterklaas is Swingelélé van Danspiet Coole Piet.


Sinterklaasfilms uit 2018


Sinterklaas en de vlucht door de lucht – oktober 2018

Floor wordt extreem verwend door haar vader, ze vraagt steeds gekkere dingen. Dit keer wil ze een zwembad vol pepernoten. Als Sinterklaas daar niet aan mee wil werken, ontvoerd haar vader hem met een luchtballon. Gelukkig is er een Piet die goed oplet! Sinterklaas en de vlucht door de lucht is te huur bij Pathé Thuis.

De titelsong van Sinterklaas en de vlucht door de lucht is Chocola van Danspiet Coole Piet.


Sinterklaasfilms uit 2017


Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer – oktober 2017

Terwijl Bloem een rondje op Amerigo rijdt, raakt het paard zijn hoefijzer kwijt, waardoor hij niet meer op de daken kan rijden. Omdat de pieten het niet mogen weten, wordt Sinterklaas in zijn zoektocht geholpen door Bloem. Terwijl Sinterklaas het al opgegeven heeft zet Bloem door, samen met Gijs, die ze onderweg tegen gekomen waren. Het is al bijna pakjesavond, dus het wordt spannend! Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer is te huur bij Pathé Thuis.

De titelsong van Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer is Magie van de Sint van Danspiet Coole Piet.

Welke van deze oude of nieuwe Sinterklaasfilms is jullie favoriet?

De leukste nieuwe Sinterklaasfilms van de afgelopen jaren, met titelsongs. Ieder jaar verschijnen er leuke nieuwe Sinterklaasfilms. Van die gezellige films, waarin altijd wat mis gaat, maar het uiteindelijk helemaal goed komt. Wij verzamelen hier de leukste Sinterklaasfilms van de afgelopen jaren. Daarnaast laten we ook de bijbehorende titelsongs zien.

Nog meer Sinterklaas

Op Leuk Met Kids vind je naast nieuwe Sinterklaasfilms nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas. Leuke Sinterklaasintochten, boeken over Sinterklaas, knutselideeën, YouTube tips, de favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, ideeën voor pakjesavond, lekkere recepten om te maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

Heb jij nog tips voor leuke Sinterklaas intochten en andere uitjes? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl!

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids