DIY meerijdplankje: veilig tweede zitje aan je kinderwagen maken

Je kunt een duowagen kopen. Maar je kunt ook zelf een veilig tweede zitje aan je kinderwagen maken, een DIY meerijdplankje. Wij maakten het van het Bugaboo meerijdplankje en een fietsstoeltje. 

Hoe neem je je oudste kind mee als je baby de kinderwagen overneemt? Lopen is voor veel peuters nog niet altijd mogelijk. Bovendien luisteren ze vaak ook nog onvoldoende om ze in het drukke verkeer los te lopen. Recent zijn daarom compacte flexibele tweelingwagens op de markt gekomen. Zoals de duowagens van Joolz Geo die niet breder is dan een gewone kinderwagen. En de Bugaboo Donkey die in breedte verstelbaar is.

Er zijn ook allerlei andere oplossingen op de markt. Zoals een soort buggy aan de zijkant van je kinderwagen of een zitje op je wiegbak. Maar op online fora zijn andere ouders kritisch over de veiligheid voor je kind en de slijtage van je kinderwagen. Meerijdplankjes zijn misschien een oplossing voor rustige kinderen. Maar niet voor energierijke beweeglijke peuters die enthousiast op ieder bloemetje afrennen, zoals die van ons.Het is een probleem dat niet al te lang speelt (tenzij het leeftijdsverschil tussen je kinderen heel klein is). Maar in die periode is het wel heel lastig. We bedachten daarom zelf een goedkope oplossing waar onze peuter veilig met een gordeltje in kan zitten, zonder opeens weg te kunnen rennen of er af te kunnen vallen.

Een meerijdplankje aan je kinderwagen maken

We maakten een tweede stoeltje aan de kinderwagen. Daarvoor gebruikten we een tweedehands Bugaboo meerijdplankje en een Bobike Mini fietsstoeltje. Als je peuter wat groter is moet je misschien een Bobike Maxi kiezen. Onze peuter is er helemaal blij mee, die klimt er enthousiast in en wijst trots op de plek waar de baby straks gaat liggen.

DIY duowagen: een veilig tweede zitje aan je kinderwagen maken van het Bugaboo meerijdplankje en een fietsstoeltje

Van het fietsstoeltje verwijderden we het onderstel, zodat alleen het plastic deel overbleef. Onze buurman deed dit voor ons, door de moeren met een slijpsteen op te warmen en ze er uit te smelten, maar boren is waarschijnlijk ook een optie. Vervolgens boorden we in het meerijdplankje gaten, zodat we met bouten, moeren en ringetjes het stoeltje konden vastzetten.

DIY duowagen: een veilig tweede zitje aan je kinderwagen maken van het Bugaboo meerijdplankje en een fietsstoeltjeAan de bagagemand van de Bugaboo hebben we twee extra stukjes klittenband gezet. Door kunnen we de achterkant iets lager hangen, onze peuter kan zijn benen er in leggen. Bijkomend voordeel is dat de mand beter toegankelijk is. Nu nog een zomerhoes om het stoeltje en het comfortabele stoeltje is klaar!

Toch op zoek naar een kant en klaar meerijdplankje? Je hebt ze bijvoorbeeld van Kid Sit met zitje en natuurlijk die van Bugaboo, te koop bij Bol.com.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids