DIY duowagen: een veilig tweede zitje aan je kinderwagen maken van het Bugaboo meerijdplankje en een fietsstoeltje


Hoe neem je je oudste kind mee als je baby de kinderwagen overneemt? Lopen is voor veel peuters nog niet altijd mogelijk en vaak luisteren ze ook nog onvoldoende om ze in het drukke verkeer los te laten lopen. Recent zijn daarom compacte flexibele tweelingwagens op de markt gekomen, zoals de duowagens van Joolz Geo die niet breder is dan een gewone kinderwagen en de Bugaboo Donkey die in breedte verstelbaar is.

Er zijn allerlei oplossingen op de markt, zoals een soort buggy aan de zijkant van je kinderwagen of een zitje op je wiegbak, maar op online fora zijn andere ouders kritisch over de veiligheid voor je kind en de slijtage van je kinderwagen. Meerijdplankjes zijn misschien een oplossing voor rustige kinderen, maar niet voor energierijke beweeglijke peuters die enthousiast op ieder bloemetje afrennen, zoals die van ons.Het is een probleem dat niet al te lang speelt (tenzij het leeftijdsverschil tussen je kinderen heel klein is), maar in die periode wel lastig is. We bedachten daarom zelf een goedkope oplossing waar onze peuter veilig met een gordeltje in kan zitten, zonder opeens weg te kunnen rennen of er af te kunnen vallen. We maakten een tweede stoeltje aan de kinderwagen, van een tweedehands Bugaboo meerijdplankje en een Bobike Mini fietsstoeltje (als je peuter wat groter is moet je misschien een Bobike Maxi kiezen). Onze peuter is er helemaal blij mee, die klimt er enthousiast in en wijst trots op de plek waar de baby straks gaat liggen.

DIY duowagen: een veilig tweede zitje aan je kinderwagen maken van het Bugaboo meerijdplankje en een fietsstoeltjeVan het fietsstoeltje verwijderden we het onderstel, zodat alleen het plastic deel overbleef. Onze buurman deed dit voor ons, door de moeren met een slijpsteen op te warmen en ze er uit te smelten, maar boren is waarschijnlijk ook een optie. Vervolgens boorden we in het meerijdplankje gaten, zodat we met bouten, moeren en ringetjes het stoeltje konden vastzetten.

DIY duowagen: een veilig tweede zitje aan je kinderwagen maken van het Bugaboo meerijdplankje en een fietsstoeltjeAan de bagagemand van de Bugaboo hebben we twee extra stukjes klittenband gezet, waardoor we achterkant iets lager kunnen hangen en onze peuter zijn benen er in kan leggen. Bijkomend voordeel is dat de mand beter toegankelijk is. Nu nog een zomerhoes om het stoeltje en het comfortabele stoeltje is klaar!

Toch op zoek naar een kant en klaar meerijdplankje? Je hebt ze bijvoorbeeld van Kid Sit met zitje en natuurlijk die van Bugaboo, te koop bij Bol.com.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

5 Comments
suzanne

Wat een topidee is dit. Ik ben ook op zoek naar een oplossing en dit is tot nu toe veruit de beste die ik ben tegengekomen. Waarom snappen fabrikanten van kinderwagens dit niet?

Maud

Dat vroegen wij ons ook af Suzanne… En dit artikel wordt nog steeds dagelijks zo veel gelezen dat het ook echt wel zou verkopen denk ik 🙂

Nan

Geniaal, wij zijn al even opzoek naar een oplossing. Onze wagen (Stokke Trailz) heeft geen mogelijkheid voor een duozitje (de crusi wel…). een plankje vind ik niet altijd handig/veilig. Ik vind dit een top oplossing! Ik denk dat we hirevoor gaan. JAJ bedankt, scheelt ons heel veel centjes

Maud

Hi Nan, wat goed om te horen! Ik blijf het gek vinden dat die producenten zelf niet met zo’n oplossing komen 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.