DIY: een hippe colsjaal zelfmaken

Soms heb je van die kledingstukken die te klein of kapot zijn, maar eigenlijk jammer om weg te gooien, daar moet je wel iets van maken. Van stretchstoffen kun je makkelijk een colsjaal maken, lekker met dit weer en veel praktischer dan een gewone sjaal. We hebben er bovendien nooit te veel aangezien er bij ons nogal veel sjaals, mutsen en handschoenen verdwijnen. Aan de slag dus.

DIY: een hippe colsjaal zelfmaken

In dit geval had ik een shirtje van mezelf en een kapot en te klein vestje van dochterlief. Het shirtje kocht ik ooit bij Kookai in Parijs, mooie toeristische herinnering met de Eifeltoren er op, maar niet zo standaard. Inmiddels was de vorm er wel een beetje uit, tijd voor ene nieuw leven dus.

DIY: een hippe colsjaal zelfmaken

Het vestje was ongeveer de goede halsmaat, die omvang gebruikte ik als basis. Dat wisselt natuurlijk per kind, maar het liever te groot dan te klein, want achteraf kleiner maken is heel makkelijk.

DIY: een hippe colsjaal zelfmaken

Ik stikte er een laag van het shirt aan vast. Door de onderkant van beide af te knippen heb je aan beide kanten een mooi afgewerkte naad, je hoeft het dan alleen nog maar op dezelfde breedte te maken en aan elkaar vast te stikken. Om het vast te stikken leg je de goede kanten naar binnen, speld je het af en stik je het vast.

DIY: een hippe colsjaal zelfmaken

Het hoeft allemaal niet super netjes, want aangezien het stretchstof is valt toch lekker plooiend, een fijn klusje voor het weekend of een avond dus!

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids