DIY: een hippe colsjaal zelfmaken


Soms heb je van die kledingstukken die te klein of kapot zijn, maar eigenlijk jammer om weg te gooien, daar moet je wel iets van maken. Van stretchstoffen kun je makkelijk een colsjaal maken, lekker met dit weer en veel praktischer dan een gewone sjaal. We hebben er bovendien nooit te veel aangezien er bij ons nogal veel sjaals, mutsen en handschoenen verdwijnen. Aan de slag dus.

DIY: een hippe colsjaal zelfmaken

In dit geval had ik een shirtje van mezelf en een kapot en te klein vestje van dochterlief. Het shirtje kocht ik ooit bij Kookai in Parijs, mooie toeristische herinnering met de Eifeltoren er op, maar niet zo standaard. Inmiddels was de vorm er wel een beetje uit, tijd voor ene nieuw leven dus.

DIY: een hippe colsjaal zelfmaken

Het vestje was ongeveer de goede halsmaat, die omvang gebruikte ik als basis. Dat wisselt natuurlijk per kind, maar het liever te groot dan te klein, want achteraf kleiner maken is heel makkelijk.

DIY: een hippe colsjaal zelfmaken

Ik stikte er een laag van het shirt aan vast. Door de onderkant van beide af te knippen heb je aan beide kanten een mooi afgewerkte naad, je hoeft het dan alleen nog maar op dezelfde breedte te maken en aan elkaar vast te stikken. Om het vast te stikken leg je de goede kanten naar binnen, speld je het af en stik je het vast.

DIY: een hippe colsjaal zelfmaken

Het hoeft allemaal niet super netjes, want aangezien het stretchstof is valt toch lekker plooiend, een fijn klusje voor het weekend of een avond dus!


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.