DIY: een hut maken van het kinderbed

Het spreekt enorm tot de verbeelding: een hut in je bed, zoals bij een hemelbed. Of onder je bed, zoals bij een halfhoogslaper. Zoonlief vond dat laatste wel cool, maar is daarvoor nog best wel klein, en vooral beweeglijk, dus dat wordt het nog even niet. Bovendien heeft hij een heel stoer bed, dus daar kan hij voorlopig mee vooruit.

DIY: een hut maken van het kinderbed

Aangezien hij wel heel graag een hut wilde, hebben we een dakje op zijn bed gemaakt. Het dakje zit vast met klittenband en kan er dus makkelijk af. Ook fijn: het is super simpel, een paar uurtjes werk.

Meet de buitenmaat van het bed op, in dit geval 158 bij 74. Ik gebruikte een stevige stof van de Kwantum en stikte hem dubbel. Ik gebruikte een stuk stof van 180 bij 150. Je slaat de stof dubbel met de goede kant naar binnen, draait hem dan om en vouwt de laatste kant mooi dicht en stikt hem. Ik maakt de naden zo dat ik een stuk stof van ongeveer 175 bij 74 over hield, in de lengte is hij groter dan het bed.

DIY: een hut maken van het kinderbed

Vervolgens zette ik zelfklevend klittenband op de buitenkant van het bed. Op de stof zette ik gewoon klittenband op de juiste plek (een plaklaag is als je het vastzet met de naaimachine niet handig), zodanig dat het dakje mooi strak staat. Daarmee was het dakje af, waarmee de kids eindeloos hutje, boot, caravan, fort of wat dan ook kunnen spelen 🙂

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids