DIY: een politie shirt voor de verkleedkist maken

Als volwassene schrik je toch altijd even als er politie, brandweer of ambulance langskomt, maar kinderen zijn vaak dolenthousiast. Hoe meer zwaailichten en sirenes tegelijkertijd hoe beter. Ik kan me nog herinneren dat er een ongeluk bij ons voor de deur gebeurde, waarvoor politie, brandweer en ambulance massaal uitrukte, tot groot plezier van mijn kleine jongetje. Toen bleek dat het ongeluk wel meeviel mocht hij even gaan kijken, groot feest natuurlijk. Van de brandweer kreeg hij een sticker, die hij sindsdien koestert.

De verkleedkist zit vol helmen en petten van politie en brandweer, waarmee regelmatig het huis wordt gered, maar een echte outfit ontbrak nog. Tijd voor een politie shirt dus!

DIY een politie shirt voor de verkleedkist maken

Als basis gebruikte ik een simpel donkerblauw shirtje van de Hema, in een vrij grote maat, zodat het even meegaat. Hierop maakte ik een print met fluoriserend gele flockfolie, ofwel flexfolie of strijkvelours. Je koopt het bijvoorbeeld bij Bol.com, daar staat ook een gebruiksaanwijzing.

Flockfolie knip of snij je eerst op maat, daarna leg je het op de stof, leg je er een doek overheen en strijk je het vast. Als het afgekoeld is kun je de plastic beschermlaag verwijderen. Bij kleine vormpjes verwijder ik de beschermlaag trouwens voor het strijken al.

DIY een politie shirt voor de verkleedkist maken

Het echte shirt van de politie heeft twee banden, daar ging ik vanuit. Jasjes enzo hebben een onderbreking in het midden, dat deed ik hier ook op de voorkant. Op de plastic beschermlaag van flockfolie kun je met een marker tekenen, op deze plastic laag tekende ik de letters. Ik sneed ze uit met een scherp aardappelschilmesje, de banden kon ik gewoon knippen met een schaar.

Om het flockfolie bij de mouwen precies te laten passen, maakte ik de gele banden flockfolie in het midden van het shirt eerst al een stukje vast, zodat ik kon meten hoe groot de banden precies moest worden, daarna knipte ik het laatste stukje af en streek het uiteinde vast. Als alles goed vast zit is het shirt klaar. Mocht de flockfolie niet blijven zitten dan kun je het onder de naaimachine vastzetten.

En zoonlief? Die is dolblij en hij is al met zijn politie shirt en pet aan naar het PIT Veiligheidsmuseum geweest 🙂

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids