DIY feest outfit: verkleden als indianen

In de zomer is het rustig op de crèche en BSO, dus de juffen maken er voor de kids die er wel zijn een feestje van. In dit geval is dat een indianenfeestje en de kinderen mogen verkleed komen. Aan de slag dus voor een indianen outfit, die na gebruik in de verkleedkist kan. Niet te ingewikkeld, want er moet wel gewoon in gespeeld en geravot kunnen worden. We besloten samen dat het een indianentooi en een leuk shirt moesten worden.
DIY feest outfit: verkleden als indianen

Een tooi kun je natuurlijk van een bestaande hoofdband maken, die koop je bij H&M of de drogist. Ook kun je een oude hoofdband van jezelf wat smaller maken. Zoonlief vroeg echter om eentje in zijn lievelingskleur geel.

Een band maak je makkelijk zelf. Meet daarvoor het hoofd van je kind op, maak het niet te strak. Ik had 50 centimeter omtrek nodig en nam daarvoor 70 centimeter lange stof, 10 centimeter breed. Ik vouwde de stof dubbel, met de goede zijde naar binnen, waardoor ik een lange strook over had. Dit stikte ik dicht aan de lange zijde, waarbij ik een zoom van 1 centimeter had. Vervolgens draaide ik de stof om, zodat de goede zijde naar buiten kwam. Ik haalde er stoffen elastiek doorheen en knoopte dat dicht, zodanig dat de band 50 centimeter werd. Vervolgens maakte ik de stof netjes over elkaar en stikte het dicht. Doordat je extra stof hebt plooit het.

DIY feest outfit: verkleden als indianen

De veer maakte ik van vilt, dat is makkelijk te knippen en rafelt niet, je hoeft het dus niet af te werken. Ik tekende een veer van ongeveer 20 centimeter lang, je kunt ook op Google zoeken naar een plaatje als je het lastig vindt om uit de hand te tekenen. Met de naaimachine stikte ik met geel draad twee keer het midden van de veer om de nerf na te bootsen. Op deze “nerf” zette ik de veer aan de band.

DIY feest outfit: verkleden als indianen

In de uitverkoop van Zeeman vond ik een tie dye shirt, dat qua print al goed in het indianen thema past, maar een effen shirt werkt natuurlijk ook. Op de onderkant tekende ik met textielstift kleine indianententen. De ene bovenkant van de wigwam is net wat langer dan de andere. De print maakte ik aan de voor- en achterkant. Textielstiften vind je bijvoorbeeld bij Bol.com.

DIY feest outfit: verkleden als indianen

De outfit hangt al klaar voor het verkleedfeest, een bijpassende felgekleurde broek maakt hem af. En zoonlief, die kan niet wachten tot hij zijn indianen verkleedkleren aan zijn vrienden kan laten zien 🙂

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids