DIY: een zelfgemaakte foute kersttrui

Cindy is dol op foute kersttruien sinds ze Mister Darcy zag in zijn rendierexemplaar in de film Bridget Jones. Dit jaar is de foute kersttrui ook in de klas van haar dochter doorgedrongen. In plaats van er eentje te kopen maakte ze zelf een ugly sweater, met spullen van de kringloop. Ze laat zien hoe ze deze DIY zelfgemaakte foute kersttrui maakte. 

Ik zou natuurlijk gewoon een kersttrui kunnen kopen. Ze liggen overal, zelfs in de supermarkt. Maar ik probeer de laatste tijd minder “fast fashion” te kopen en wat bewuster dingen te kopen. De goedkope massaproductietruien van een paar euro zijn op meerdere manieren fout en kunnen niet eerlijk gemaakt zijn. Bovendien vind ik het onzin om een trui te kopen die je maar 1 of 2 keer draagt per jaar en bij kinderen ook nog al snel weer te klein is.

DIY: een zelfgemaakte foute kersttrui

DIY: een zelfgemaakte foute kersttrui

Dus ik heb er zelf eentje gemaakt. Bij de kringloopwinkel heb ik een knuffeltje van een kerst-elfje gekocht (75 cent) en die op een oud shirtje genaaid. Het kan natuurlijk ook prima een kerstmannetje zijn of een rendier (helemaal leuk als je een rood fietslampje achter de neus maakt), of een ster of kerstboom geknipt uit een stuk vilt. Het is supersimpel. Ik voegde een lampjessnoer op batterijen toe en een voilà (foute) kerstsfeer.

DIY: een zelfgemaakte foute kersttruiWil je het helemaal verantwoord maken? Zamel dan op Foute Kersttruiendag geld in voor Save the Children. Dat kan samen met je klas, collega’s, vrienden of alleen. Officieel is Foute Kersttruiendag op 14 december, maar het kan natuurlijk op alle dagen tussen Sinterklaas en kerst.

Verder lezen

Naast deze DIY zelfgemaakte foute kersttrui, vind je op Leuk met kids nog veel meer ideeën om te knutselen voor kerst. Veel plezier met knutselen deze kerst!

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY ideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer.

 

 

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids