DIY: een zelfgemaakte foute kersttrui


Cindy is dol op foute kersttruien sinds ze Mister Darcy zag in zijn rendierexemplaar in de film Bridget Jones. Dit jaar is de foute kersttrui ook in de klas van haar dochter doorgedrongen. In plaats van er eentje te kopen maakte ze zelf een ugly sweater, met spullen van de kringloop. Ze laat zien hoe ze deze DIY zelfgemaakte foute kersttrui maakte. 

Ik zou natuurlijk gewoon een kersttrui kunnen kopen. Ze liggen overal, zelfs in de supermarkt. Maar ik probeer de laatste tijd minder “fast fashion” te kopen en wat bewuster dingen te kopen. De goedkope massaproductietruien van een paar euro zijn op meerdere manieren fout en kunnen niet eerlijk gemaakt zijn. Bovendien vind ik het onzin om een trui te kopen die je maar 1 of 2 keer draagt per jaar en bij kinderen ook nog al snel weer te klein is.

DIY: een zelfgemaakte foute kersttrui

DIY: een zelfgemaakte foute kersttrui

Dus ik heb er zelf eentje gemaakt. Bij de kringloopwinkel heb ik een knuffeltje van een kerst-elfje gekocht (75 cent) en die op een oud shirtje genaaid. Het kan natuurlijk ook prima een kerstmannetje zijn of een rendier (helemaal leuk als je een rood fietslampje achter de neus maakt), of een ster of kerstboom geknipt uit een stuk vilt. Het is supersimpel. Ik voegde een lampjessnoer op batterijen toe en een voilà (foute) kerstsfeer.

DIY: een zelfgemaakte foute kersttruiWil je het helemaal verantwoord maken? Zamel dan op Foute Kersttruiendag geld in voor Save the Children. Dat kan samen met je klas, collega’s, vrienden of alleen. Officieel is Foute Kersttruiendag op 14 december, maar het kan natuurlijk op alle dagen tussen Sinterklaas en kerst.

Verder lezen

Naast deze DIY zelfgemaakte foute kersttrui, vind je op Leuk met kids vind je nog veel meer ideeën om te knutselen voor kerst. Veel plezier met knutselen deze kerst!

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY ideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Cindy

Add your Biographical Info and they will appear here.