DIY stoffen riempje op een broekje


Een riempje kun je heel makkelijk zelf maken. Een worker voor jongens wordt met een stoffen riempje meisjesachtig, maar ook een jongensbroekje kun je er heel leuk mee pimpen.

DIY stoffen riempje op een broekje. Van jongenskleding meisjeskleding maken: babykleding en kinderkleding vermaken: roze riempje en knopen

Zo’n riempje is heel makkelijk te maken. Meet op hoe lang het moet zijn, ongeveer de omtrek van de broek plus 30 centimeter. Vouw een stukje stof met deze lengte dubbel, met de goede kant naar binnen, zodat je een strook overhoudt van ongeveer 3 centimeter. Stik de lange kant dicht, waarbij je een riempje van 2 centimeter breed maakt. Stik ook een korte kant dicht en draai hem dan binnenstebuiten, hiervoor kun je voorzichtig een breinaald gebruiken. Strijk het riempje daarna mooi plat, speld de enige open kant ook dicht en stik dit dicht. Maak het riempje daarna vast aan het broekje (door het vast te maken kan je kindje het niet er uit trekken).

Nog meer inspiratie? Kijk eens op Pinterest!

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.