DIY stoffen riempje op een broekje

Een riempje kun je heel makkelijk zelf maken. Een worker voor jongens wordt met een stoffen riempje meisjesachtig, maar ook een jongensbroekje kun je er heel leuk mee pimpen.

DIY stoffen riempje op een broekje. Van jongenskleding meisjeskleding maken: babykleding en kinderkleding vermaken: roze riempje en knopen

Zo’n riempje is heel makkelijk te maken. Meet op hoe lang het moet zijn, ongeveer de omtrek van de broek plus 30 centimeter. Vouw een stukje stof met deze lengte dubbel, met de goede kant naar binnen, zodat je een strook overhoudt van ongeveer 3 centimeter. Stik de lange kant dicht, waarbij je een riempje van 2 centimeter breed maakt. Stik ook een korte kant dicht en draai hem dan binnenstebuiten, hiervoor kun je voorzichtig een breinaald gebruiken. Strijk het riempje daarna mooi plat, speld de enige open kant ook dicht en stik dit dicht. Maak het riempje daarna vast aan het broekje (door het vast te maken kan je kindje het niet er uit trekken).

Nog meer inspiratie? Kijk eens op Pinterest!

[pin_board url=”https://nl.pinterest.com/leukmetkids/flock-kinderkleding-verf-applicaties-flock-kids-ch”]

[pin_board url=”https://nl.pinterest.com/leukmetkids/kinderkleding-diy-crafting-childrens-clothes/”]

Tips voor Pasen

Weet je dat je hier ook heel veel leuke tips voor Pasen vindt? Ideeën om te knutselen, gezellige ideeën voor in huis, het leukste paasbrood recept, toffe lente uitjes met kids en nog veel meer.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids