DIY voor tuin of balkon: ijswinkel en koffiebarretje voor de kinderen

DIY voor tuin of balkon: ijs- en koffiebarretje voor de kinderen

Dochterlief heeft sindskort een ijswinkel annex koffiebarretje buiten op het balkon en is er apetrots op. Voorheen hadden we een zandtafel op het balkon, in mijn enthousiasme dacht ik dat het wel goed zou komen met dat zand, maar dat viel tegen. Dochterlief vond het zo gezellig om zandijsjes uit te delen dat het zand binnen no-time overal lag, ook in huis. De zandtafel ging dus weg, maar de ijsjes en koffiekopjes bleven.

DIY voor tuin of balkon: ijswinkel en koffiebarretje voor de kinderen

Binnen heeft ze al een keukentje waar ze heel veel mee speelt. Een buitenkeuken voor een kind is ook zo decadent, dus we moesten wat anders bedenken 😉 Het werd dus een ijswinkel annex koffiebarretje. Via onze lokale Facebook marktplaats kochten we een set plantenbakken voor de balkonrand, maar voor eentje hadden we niet direct een plekje. Dat bleek het ideale kinder-buiten-barretje.

DIY voor tuin of balkon: ijswinkel en koffiebarretje voor de kinderen

De plantenbak is van Elho en heet Corsica Flowerbridge Tafel. In veel winkels is hij niet meer nieuw te koop, bij de Blokker zag ik hem nog wel in de sale, anders is Marktplaats natuurlijk een goed alternatief. In de achterkant boorden we twee gaten, met een plaatje en een schroef zit het vast.

DIY voor tuin of balkon: ijswinkel en koffiebarretje voor de kinderen

Er hangt een geplastificeerde poster boven met allemaal ijsjes, kopjes en koekjes. Leuke figuurtjes voor haar persoonlijke poster verzamelde ik op Kleuterdigitaal, Livro para colorir, Colorpages for mom, Itsy Bitsy Fun, Crab apple designs, MomJunction en Food Clip Art. En nu heb ik zin in koffie 🙂

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, musthaves en ideeën voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor de lente! Lente uitjes die wel kunnen, boeken voor de lente, tips voor de moestuintjes, lenteknutsels en ideeën voor Koningsdag. De Leuke Update Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig leuke nieuwe tips. nieuwsbrief aanmelding