DIY kleding verven: oude kleding met verf weer als nieuw

Heel vaak is kleding op zich nog prima, maar zitten er onuitwasbare vlekken in of oogt het verwassen. Mijn moeder ging dan altijd met tinnetjes verf van de drogist aan de slag. En kleding verven is heel makkelijk. Zo maak je oude kleding met verf weer als nieuw.

Mijn moeder gebruikte dus al kledingverf. En die verf van Dylon (bij Bol.com of bij de Online Drogist) bestaat nog steeds. Alleen de verpakking is inmiddels verbeterd. Ik heb het helemaal herontdekt, je stopt de verf in de wasmachine en de kleding lijkt weer nieuw.

DIY: oude kleding met verf weer als nieuw

Lichte kinderkleding met vlekken verven doe ik meestal met antraciet of donkerblauw. De stiksels blijven de originele kleur, dus dat geeft een vrolijk effect. Je kunt trouwens ook grotere dingen verven door meerdere pakjes tegelijk te gebruiken. Zo verfde ik de binnentent, al moest ik die twee keer verven om het dekkend te krijgen. In het algemeen is het verstandig om de machine indien mogelijk niet meer dan half vol te stoppen. Twee tennisballen in de machine helpen ook om de verf goed te verspreiden.

DIY: oude kleding met verf weer als nieuw

Dit kobaltblauw broekje, dat ik zoonlief aan wilde doen tijdens een huwelijk, verfde ik omdat de knieën vaal waren geworden. Verven in ongeveer dezelfde kleur bleek de oplossing, de broek leek weer helemaal nieuw.

DIY: oude kleding met verf weer als nieuw

Je kunt natuurlijk meer dan een broek verven met een pakje, dus ik heb gelijk wat andere dingen meegenomen. Een vaal groen broekje, dat nu vrolijk turkoois is. Een cool capuchontruitje dat ik kreeg van de kids van een collega, waarvan de kleuren grijs en bruin zoonlief helaas niet stonden, maar blauw en bruin wel. En oh ja ook een grijs shirt van mij, want ook mij staat blauw beter dan grijs 🙂

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids