DIY: oude kleding met verf weer als nieuw


Heel vaak is kleding op zich nog prima, maar zitten er onuitwasbare vlekken in of oogt het verwassen. Mijn moeder ging dan altijd met tinnetjes verf van de drogist aan de slag. Die verf van Dylon bestaat nog steeds, alleen zit nu in kartonnen pakjes. Ik heb het helemaal herontdekt, je stopt de verf in de wasmachine en de kleding lijkt weer nieuw.

DIY: oude kleding met verf weer als nieuw

Lichte kinderkleding met vlekken verven doe ik meestal met antraciet of donkerblauw. De stiksels blijven de originele kleur, dus dat geeft een vrolijk effect. Je kunt trouwens ook grotere dingen verven door meerdere pakjes tegelijk te gebruiken. Zo verfde ik de binnentent, al moest ik die twee keer verven om het dekkend te krijgen. In het algemeen is het verstandig om de machine indien mogelijk niet meer dan half vol te stoppen. Twee tennisballen in de machine helpen ook om de verf goed te verspreiden.

DIY: oude kleding met verf weer als nieuw

Dit kobaltblauw broekje, dat ik zoonlief aan wilde doen tijdens een huwelijk, verfde ik omdat de knieën vaal waren geworden. Verven in ongeveer dezelfde kleur bleek de oplossing, de broek leek weer helemaal nieuw.

DIY: oude kleding met verf weer als nieuw

Je kunt natuurlijk meer dan een broek verven met een pakje, dus ik heb gelijk wat andere dingen meegenomen. Een vaal groen broekje, dat nu vrolijk turkoois is. Een cool capuchontruitje dat ik kreeg van de kids van een collega, waarvan de kleuren grijs en bruin zoonlief helaas niet stonden, maar blauw en bruin wel. En oh ja ook een grijs shirt van mij, want ook mij staat blauw beter dan grijs 🙂


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.